whatsapp

2024 yılı özel program günlerimiz

YAŞAM (SG) - Seydişehir Gündem | 12.01.2024 - 14:56, Güncelleme: 12.01.2024 - 14:56
 

2024 yılı özel program günlerimiz

Seydişehir Gündem haber sitesi olarak yapılan araştırmayı yıl boyunca özel günleri sizlere hatırlatıyoruz.
İlk önemli tarih 20 Ocak - 2 Şubat arası. Okullar tatil. Çocuklar kör karanlıkta okula gitmek eziyetinden kurtulacak; keyiflerince uyuyacaklar. 25 Ocak Perşembe günü toprağın enerjisinin ağacın köklerinden gövdeye doğru çıkmaya başladığı gündür. Bu günde dikilen fidanlar çok daha güçlü ve verimli olarak gelişir. 14 Şubat Sevgililer Günü. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bugün herhalde her tarafta patırtı gürültü kopar. Erkeklerin evde kalmaları önerilir. 11 Mart Ramazan’ın birinci günü ve 9 Nisan’a kadar sürecek. 31 Mart yerel seçimler. Hayırlı olsun! 8 - 12 Nisan, okulların ikinci yarıyılın ara tatili. 9 - 12 Nisan Ramazan Bayramı. Tam ara tatili ile de örtüşüyor. Bu konuda Millî Eğitim Bakanlığımız ara tatilini belki de bayram sonuna ilave edebilir.  23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı. 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı... Biz çocukken bu günü bahar bayramı olarak kutlar, okulca belli yerlere kırlara çıkardık. Gençlik yıllarımızda emeğin emekçinin bayramı olarak kutlandığını öğrendik. 1561 yılından beri kutlanıyormuş. 6 Mayıs Hıdrellez. Baharın gelişi, tabiatın yeniden canlanmasını başta Romanlar olmak üzere genelde herkes tarafından kutlanabilir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. 11 - 13 Haziran Şavuot... Anadolu’nun birçok bölgesinde buğday hasadı başlamıştır. Biz de evlerimizi yeşilliklerle donatalım ve sütlü mamuller yiyelim. 16 - 19 Haziran Kurban Bayramı. 9 gün tatil demektir. Zaten okullar da 14’ünde kapanıyor. Tam tatil… 7 Temmuz Dünya Çikolata Günü. Meğerse kakao çekirdekleri 7 Temmuz 1550 tarihinde Avrupa’ya getirilmiş. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü... Resmî tatil ve pazartesi gününe denk geliyor. 26 Temmuz Paris Olimpiyatlarının başlangıcı... 11 Ağustos’a kadar televizyonlarımızın başında sporcularımızın birçok branşta madalya almalarını heyecanla bekleyeceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramı. 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu. 29 Ekim Cumhuriyetin 101. yılını gururla kutluyoruz… 10 Kasım Pazar: En büyük matem günü. Sonsuza kadar Ulu Önderimizi anacağız. Ünlü bir psikoloğun dediği gibi “insan çalışmak için yaratılmamıştır.” Herkese mutlu bir 2024 dilerim.
Seydişehir Gündem haber sitesi olarak yapılan araştırmayı yıl boyunca özel günleri sizlere hatırlatıyoruz.

İlk önemli tarih 20 Ocak - 2 Şubat arası. Okullar tatil. Çocuklar kör karanlıkta okula gitmek eziyetinden kurtulacak; keyiflerince uyuyacaklar.

25 Ocak Perşembe günü toprağın enerjisinin ağacın köklerinden gövdeye doğru çıkmaya başladığı gündür. Bu günde dikilen fidanlar çok daha güçlü ve verimli olarak gelişir.

14 Şubat Sevgililer Günü.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bugün herhalde her tarafta patırtı gürültü kopar. Erkeklerin evde kalmaları önerilir.

11 Mart Ramazan’ın birinci günü ve 9 Nisan’a kadar sürecek.

31 Mart yerel seçimler. Hayırlı olsun!

8 - 12 Nisan, okulların ikinci yarıyılın ara tatili.

9 - 12 Nisan Ramazan Bayramı. Tam ara tatili ile de örtüşüyor. Bu konuda Millî Eğitim Bakanlığımız ara tatilini belki de bayram sonuna ilave edebilir. 

23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramı.

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı... Biz çocukken bu günü bahar bayramı olarak kutlar, okulca belli yerlere kırlara çıkardık. Gençlik yıllarımızda emeğin emekçinin bayramı olarak kutlandığını öğrendik. 1561 yılından beri kutlanıyormuş.

6 Mayıs Hıdrellez. Baharın gelişi, tabiatın yeniden canlanmasını başta Romanlar olmak üzere genelde herkes tarafından kutlanabilir.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı.

11 - 13 Haziran Şavuot... Anadolu’nun birçok bölgesinde buğday hasadı başlamıştır. Biz de evlerimizi yeşilliklerle donatalım ve sütlü mamuller yiyelim.

16 - 19 Haziran Kurban Bayramı. 9 gün tatil demektir. Zaten okullar da 14’ünde kapanıyor. Tam tatil…

7 Temmuz Dünya Çikolata Günü. Meğerse kakao çekirdekleri 7 Temmuz 1550 tarihinde Avrupa’ya getirilmiş.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü... Resmî tatil ve pazartesi gününe denk geliyor.

26 Temmuz Paris Olimpiyatlarının başlangıcı... 11 Ağustos’a kadar televizyonlarımızın başında sporcularımızın birçok branşta madalya almalarını heyecanla bekleyeceğiz.

30 Ağustos Zafer Bayramı.

9 Eylül İzmir’in kurtuluşu.

29 Ekim Cumhuriyetin 101. yılını gururla kutluyoruz…

10 Kasım Pazar: En büyük matem günü. Sonsuza kadar Ulu Önderimizi anacağız.

Ünlü bir psikoloğun dediği gibi “insan çalışmak için yaratılmamıştır.”

Herkese mutlu bir 2024 dilerim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.