whatsapp

Dizeli elektrikliye dönüştüren girişim

TEKNOLOJİ - BİLİM 24.08.2019 - 11:53, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Dizeli elektrikliye dönüştüren girişim

Fransa merkezli Transition-One adlı girişim, donanım yenileme teknolojisi kullanarak eski dizel otomobillleri elektrikli altyapıyla geri dönüştürüyor. AB’nin karbon emisyon standartlarını sıkılaştırması ve dizel otomobillerin kent merkezlerine girişlerinin kısıtlanması uygulamalarının artması dizel otomobil sahiplerini ve girişimcileri farklı arayışlara yönlendiriyor. Elektrikli otomobil satın alabilme olanağına sahip olmayan tüketiciler, bu kısıtların uygulandığı kentlerde, standartları karşılayan benzinli modellere yönelirken bağımsız girişimler de yeni çözüm modelleri üretmeye çalışıyorlar. Birleşik Krallık’ta ‘klasik otomobilleri’ elektrikli altyapıyla donatan girişimler oluşurken Fransa’da bir girişim Fiat, Volkswagen, Renault ve PSA Grup'un eski modellerine elektrikli motor, batarya, yazılım ve gösterge panosu ekleyerek paket bir dönüştürme teknolojisi geliştirdi. Girişimin kurucusu Aymeric Libeau, yeni bir elektrikli otomobil satın alamayacak kişilere ulaşmayı hedeflediğini söyleyerek, eski dizel otomobillerin bugün için 8 bin 500 avro karşılığında 180 km menzile sahip bir elektrikli otomobile dönüştürülebileceğini belirtiyor. 2009 model bir Renault’un Twingo’nun yanı sıra farklı üreticilerin küçük modelleri üzerinde de çalıştıklarını belirten Libeau, dönüşüm sürecinin bir günden az sürede gerçekleştirilebildiğini belirtiyor. Fransız ve Avrupalı düzenleyicilerinin onayını bekleyen girişim, talebi ölçmek için eylül ayından itibaren ön sipariş almaya başlayacaklarını açıkladı. Finansal olarak kârlı mı? Libeau’nun yaklaşımında şüpheler ve kısa menzilli bir bir sürüş deneyiminin sürücüler için ne kadar çekici olacağı üzerine kaygılar da var. Münih Teknik Üniversitesi'nden otomobil teknolojisi profesörü olan Markus Lienkamp, ​​hata riski ve sonradan dönüştürülen araçlar için yasal onaylar almanın zorluğu konusunda da uyarıyor. Profesör Lienkamp, içten yanmalı motora sahip otomobili kullanım ömrünü tamamlayana kadar kullanmanın sonrasında elektrikli bir otomobil sahibi olmanın finansal olarak daha mantıklı olduğunu söylüyor.

Fransa merkezli Transition-One adlı girişim, donanım yenileme teknolojisi kullanarak eski dizel otomobillleri elektrikli altyapıyla geri dönüştürüyor.

AB’nin karbon emisyon standartlarını sıkılaştırması ve dizel otomobillerin kent merkezlerine girişlerinin kısıtlanması uygulamalarının artması dizel otomobil sahiplerini ve girişimcileri farklı arayışlara yönlendiriyor. Elektrikli otomobil satın alabilme olanağına sahip olmayan tüketiciler, bu kısıtların uygulandığı kentlerde, standartları karşılayan benzinli modellere yönelirken bağımsız girişimler de yeni çözüm modelleri üretmeye çalışıyorlar. Birleşik Krallık’ta ‘klasik otomobilleri’ elektrikli altyapıyla donatan girişimler oluşurken Fransa’da bir girişim Fiat, Volkswagen, Renault ve PSA Grup'un eski modellerine elektrikli motor, batarya, yazılım ve gösterge panosu ekleyerek paket bir dönüştürme teknolojisi geliştirdi.

Girişimin kurucusu Aymeric Libeau, yeni bir elektrikli otomobil satın alamayacak kişilere ulaşmayı hedeflediğini söyleyerek, eski dizel otomobillerin bugün için 8 bin 500 avro karşılığında 180 km menzile sahip bir elektrikli otomobile dönüştürülebileceğini belirtiyor. 2009 model bir Renault’un Twingo’nun yanı sıra farklı üreticilerin küçük modelleri üzerinde de çalıştıklarını belirten Libeau, dönüşüm sürecinin bir günden az sürede gerçekleştirilebildiğini belirtiyor.

Fransız ve Avrupalı düzenleyicilerinin onayını bekleyen girişim, talebi ölçmek için eylül ayından itibaren ön sipariş almaya başlayacaklarını açıkladı.

Finansal olarak kârlı mı?

Libeau’nun yaklaşımında şüpheler ve kısa menzilli bir bir sürüş deneyiminin sürücüler için ne kadar çekici olacağı üzerine kaygılar da var. Münih Teknik Üniversitesi'nden otomobil teknolojisi profesörü olan Markus Lienkamp, ​​hata riski ve sonradan dönüştürülen araçlar için yasal onaylar almanın zorluğu konusunda da uyarıyor. Profesör Lienkamp, içten yanmalı motora sahip otomobili kullanım ömrünü tamamlayana kadar kullanmanın sonrasında elektrikli bir otomobil sahibi olmanın finansal olarak daha mantıklı olduğunu söylüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.