whatsapp

ABD'li İşçi Lideri: Jimmy Hoffa kayboluş hikâyesi

İZ BIRAKANLAR 06.12.2018 - 14:55, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

ABD'li İşçi Lideri: Jimmy Hoffa kayboluş hikâyesi

1975'te Ortadan Kaybolan ve Hala Bulunamayan ABD'li İşçi Lideri: Jimmy Hoffa Kayboluş hikâyesi Martin Scorcese tarafından filme alınan ve 2019'da "The Irishman" adıyla yayınlanacak olan işçi lideri Jimmy Hoffa. Asıl adı james riddle hoffa. Başında bulunduğu "teamsters sendikası" ile birlikte özellikle taşımacılık alanında çalışanları örgütlemeye çalıştı. Bu sektörde mafyanın hâkimiyeti ve sendikalaşmadaki başarısı nedeniyle karanlık güçlerin ve bu güçlerin devlet içerisindeki suç ortaklarının tepkisini topladı ve sürekli sendikanın parasını zimmetine geçirdiği şeklinde suçlamalara maruz kaldı.  Başkan kennedy döneminde bir rüşvet suçlamasıyla 15 yıl hapse mahkûm edildi. Başkan richard nixon tarafından vermiş olduğu sivil hizmet göz önüne alınarak salıverildi ancak 10 yıl boyunca sendika çalışmalarından men edildi. Bu yasağı kaldırmak üzere karşı dava açmaya hazırlanırken 30 Temmuz 1975'te bir restoranın otoparkında ortadan kayboldu. Kayıplara karışmadan önce bu otoparkta iki mafya lideriyle buluşmaya hazırlanıyordu.  Hoffa'nın akıbetinin ne olduğu konusunda birçok efsane türedi. Bunlar arasında bir çimento aracına atıldığı ve bir yerlere betonla birlikte döküldüğü, New Jersey'deki giants stadyumu'nun 20 yard çizgisi altına gömüldüğü, bir botun içerisinde göle atıldığı veya terk edilmiş bir kömür madenine kapatıldığı gibi onlarcası bulunmakta. hoffa'nın hayatı, başrolünde jack nicholson'ın oynadığı 1992 yapımı hoffa adlı filme konu oldu. Ayrıca yine hoffa'nın hayatı, martin scorcese'nin yönettiği ve 2019'da vizyona girecek olan the irishman filminde de anlatılacak.

1975'te Ortadan Kaybolan ve Hala Bulunamayan ABD'li İşçi Lideri: Jimmy Hoffa

Kayboluş hikâyesi Martin Scorcese tarafından filme alınan ve 2019'da "The Irishman" adıyla yayınlanacak olan işçi lideri Jimmy Hoffa.

Asıl adı james riddle hoffa. Başında bulunduğu "teamsters sendikası" ile birlikte özellikle taşımacılık alanında çalışanları örgütlemeye çalıştı. Bu sektörde mafyanın hâkimiyeti ve sendikalaşmadaki başarısı nedeniyle karanlık güçlerin ve bu güçlerin devlet içerisindeki suç ortaklarının tepkisini topladı ve sürekli sendikanın parasını zimmetine geçirdiği şeklinde suçlamalara maruz kaldı. 

Başkan kennedy döneminde bir rüşvet suçlamasıyla 15 yıl hapse mahkûm edildi. Başkan richard nixon tarafından vermiş olduğu sivil hizmet göz önüne alınarak salıverildi ancak 10 yıl boyunca sendika çalışmalarından men edildi. Bu yasağı kaldırmak üzere karşı dava açmaya hazırlanırken 30 Temmuz 1975'te bir restoranın otoparkında ortadan kayboldu. Kayıplara karışmadan önce bu otoparkta iki mafya lideriyle buluşmaya hazırlanıyordu. 

Hoffa'nın akıbetinin ne olduğu konusunda birçok efsane türedi. Bunlar arasında bir çimento aracına atıldığı ve bir yerlere betonla birlikte döküldüğü, New Jersey'deki giants stadyumu'nun 20 yard çizgisi altına gömüldüğü, bir botun içerisinde göle atıldığı veya terk edilmiş bir kömür madenine kapatıldığı gibi onlarcası bulunmakta.

hoffa'nın hayatı, başrolünde jack nicholson'ın oynadığı 1992 yapımı hoffa adlı filme konu oldu. Ayrıca yine hoffa'nın hayatı, martin scorcese'nin yönettiği ve 2019'da vizyona girecek olan the irishman filminde de anlatılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.