whatsapp

ADD genel başkanı Hüseyin Emre Altınışık Beyşehir’de

SİVİL TOPLUM 16.11.2020 - 09:48, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

ADD genel başkanı Hüseyin Emre Altınışık Beyşehir’de

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, Konya'da 1907 yılında inşa edilen ve 1919 yılında Beyşehir'deki Kuvayı milliye kurucularından Süleyman Sırrı Koydemir tarafından karargah olarak kullanılan tarihi konağı ziyaret etti. Çürümeye terk edilen tarihi konak önünde açıklamalarda bulunan Altınışık, "Hangi konudur bu? Atatürk, Milli Kurtuluş Savaşı ve elbette ki Milli Kurtuluş Savaşı'mızın sürecinde yer alan binalar, yapılar, eserler, bizim benliğimizi ifade eden ve gösteren yapılardır. Bu yapıların yok  olmaması lazım." dedi. Türkiye'nin her yerinde bu tür yapılara sahip çıktıklarını aktaran Altınışı, ‘’Burasının koruma kurulunca restore edileceği sevindiricidir. Sahip çıkanları bu vesile ile kutluyoruz. Bizim söyleyeceğimiz şey budur, ama bundan sonrasını da takip edeceğiz. Tarihi konağı Atatürk ve kurtuluş savaşı müzesine dönüştürülmesini talep ediyoruz. Burası Türk ulusu olarak ve geleceğe yönelik kimliğimizin bir işaretidir. Bizim bu tür eserlere sahip çıkarak gelecek nesillere  bırakmamız lazım." diye konuştu. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, ADD Seydişehir şube başkanı Hürriyet Demiral, CHP Beyşehir İlçe Başkanı Rıdvan Şenyurt, Seydişehir CHP İlçe Başkanı Orhan Özel, ADD üyeleri katıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, Konya'da 1907 yılında inşa edilen ve 1919 yılında Beyşehir'deki Kuvayı milliye kurucularından Süleyman Sırrı Koydemir tarafından karargah olarak kullanılan tarihi konağı ziyaret etti.

Çürümeye terk edilen tarihi konak önünde açıklamalarda bulunan Altınışık,

"Hangi konudur bu? Atatürk, Milli Kurtuluş Savaşı ve elbette ki Milli Kurtuluş Savaşı'mızın sürecinde yer alan binalar, yapılar, eserler, bizim benliğimizi ifade eden ve gösteren yapılardır. Bu yapıların yok  olmaması lazım." dedi.

Türkiye'nin her yerinde bu tür yapılara sahip çıktıklarını aktaran Altınışı, ‘’Burasının koruma kurulunca restore edileceği sevindiricidir. Sahip çıkanları bu vesile ile kutluyoruz. Bizim söyleyeceğimiz şey budur, ama bundan sonrasını da takip edeceğiz. Tarihi konağı Atatürk ve kurtuluş savaşı müzesine dönüştürülmesini talep ediyoruz. Burası Türk ulusu olarak ve geleceğe yönelik kimliğimizin bir işaretidir. Bizim bu tür eserlere sahip çıkarak gelecek nesillere  bırakmamız lazım." diye konuştu.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, ADD Seydişehir şube başkanı Hürriyet Demiral, CHP Beyşehir İlçe Başkanı Rıdvan Şenyurt, Seydişehir CHP İlçe Başkanı Orhan Özel, ADD üyeleri katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.