whatsapp

ADD Seydişehir Şubesinden Konferans

SİVİL TOPLUM 10.03.2019 - 23:40, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

ADD Seydişehir Şubesinden Konferans

ADD Seydişehir Şubesi, Belediye düğün salonunda “Milli Mücadeleden Bugüne” adlı konferans düzenledi. Konferansa bilim adamı Prof. Dr. D. Ali Ercan konuşmacı olarak katıldı. Programın açılış konuşmasını ADD Seydişehir Şube Başkanı Hüseyin İriilter yaptı. Prof. Ali Ercan, Osmanlının 1453’te İstanbul’u fethinden bu yana Osmanlının hiçbir alanda bilimsel çalışma yapmadığını söyledi. Osmanlının yıkılış sebebinin bu olduğunu ifade eden Prof. Ali Ercan, ‘’Türkiye Cumhuriyetinin de bundan ders çıkarması gerektiğini, bilime, teknolojiye yeteri kadar önem vermiyor. Eğitimini bilimselleştirmek yerine daha dinselleştirme çabasında oluyor. Osmanlının yanlış politikalarının sonucunda 2.5 milyon kilometrelik alandan toprakların çoğunu kaybederek 250 bin kilometrekareye sıkıştırıldı. Emperyalistlerin asıl amacı Türklerin Anadolu’dan atılmasıdır. Mustafa Kemal’in önderliğinde emperyalizme karşı verilen savaş kazanıldı,  Lozan anlaşmasıyla bağımsız Yeni Türk devleti uluslararası alanda tanındı. Atatürk toplumun 90’ı tarafından sevilmektedir ancak Atatürk aynı kişilerce yeterince anlaşılmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti devleti çok büyük başarılara imza atmıştır ancak daha sonraki devlet adamları Ortadoğu coğrafyasına sıkıştırmıştır. Düşük eğitimli, düşük gelirli toplumlarda demokrasi iyi işlemez ve Türkiye demokrasi sıralamasında hiç de iyi bir yerde değildir. OECD ülkeleri arasında maddi olanaklara rağmen yaşam kalitesi bakımından sonlarda olduğumuz bir gerçektir. Son 10 yılda dolar 1.25 TL’den 6 TL’ye dayanmıştır ve TL’nin alım gücü iyiden iyiye düşmüştür. Devamında dış borç 500 milyara dayanmıştır. Eğitimde PISA sonuçlarına göre Türkiye çok gerilere düşmüştür ve bunun sonucu olarak da uluslararası alanda ilk 500 üniversite arasında hiçbir Türk devlet üniversitesi yer alamamıştır. Dünya IQ sıralamasında Türkiye 120ülke arsında 90 puanla ancak 60. Sırada bulunmaktadır ve bunun uygulanan eğitim sistemiyle de ilgisi vardır. Batı 1500 lerde bilimin gelişmesiyle ortaçağdan kurtulup yeniçağı yakalamıştır ve Felsefede din ve bilimi ayırarak aydınlık çağı yakalamıştır. Türkiye’de ise Cumhuriyetle birlikte felsefeden bilim ve din ayrılarak Türkiye’nin Aydınlık çağı başlamış ancak daha sonra gelen iktidarlarla din ön plana çıkarılarak yeni orta çağ dönemine girilmiştir.” dedi. Konferansa Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık da katıldı.

ADD Seydişehir Şubesi, Belediye düğün salonunda “Milli Mücadeleden Bugüne” adlı konferans düzenledi. Konferansa bilim adamı Prof. Dr. D. Ali Ercan konuşmacı olarak katıldı.

Programın açılış konuşmasını ADD Seydişehir Şube Başkanı Hüseyin İriilter yaptı.

Prof. Ali Ercan, Osmanlının 1453’te İstanbul’u fethinden bu yana Osmanlının hiçbir alanda bilimsel çalışma yapmadığını söyledi.

Osmanlının yıkılış sebebinin bu olduğunu ifade eden Prof. Ali Ercan, ‘’Türkiye Cumhuriyetinin de bundan ders çıkarması gerektiğini, bilime, teknolojiye yeteri kadar önem vermiyor. Eğitimini bilimselleştirmek yerine daha dinselleştirme çabasında oluyor. Osmanlının yanlış politikalarının sonucunda 2.5 milyon kilometrelik alandan toprakların çoğunu kaybederek 250 bin kilometrekareye sıkıştırıldı. Emperyalistlerin asıl amacı Türklerin Anadolu’dan atılmasıdır. Mustafa Kemal’in önderliğinde emperyalizme karşı verilen savaş kazanıldı,  Lozan anlaşmasıyla bağımsız Yeni Türk devleti uluslararası alanda tanındı.

Atatürk toplumun 90’ı tarafından sevilmektedir ancak Atatürk aynı kişilerce yeterince anlaşılmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti devleti çok büyük başarılara imza atmıştır ancak daha sonraki devlet adamları Ortadoğu coğrafyasına sıkıştırmıştır.

Düşük eğitimli, düşük gelirli toplumlarda demokrasi iyi işlemez ve Türkiye demokrasi sıralamasında hiç de iyi bir yerde değildir.

OECD ülkeleri arasında maddi olanaklara rağmen yaşam kalitesi bakımından sonlarda olduğumuz bir gerçektir.

Son 10 yılda dolar 1.25 TL’den 6 TL’ye dayanmıştır ve TL’nin alım gücü iyiden iyiye düşmüştür. Devamında dış borç 500 milyara dayanmıştır.

Eğitimde PISA sonuçlarına göre Türkiye çok gerilere düşmüştür ve bunun sonucu olarak da uluslararası alanda ilk 500 üniversite arasında hiçbir Türk devlet üniversitesi yer alamamıştır.

Dünya IQ sıralamasında Türkiye 120ülke arsında 90 puanla ancak 60. Sırada bulunmaktadır ve bunun uygulanan eğitim sistemiyle de ilgisi vardır.

Batı 1500 lerde bilimin gelişmesiyle ortaçağdan kurtulup yeniçağı yakalamıştır ve Felsefede din ve bilimi ayırarak aydınlık çağı yakalamıştır. Türkiye’de ise Cumhuriyetle birlikte felsefeden bilim ve din ayrılarak Türkiye’nin Aydınlık çağı başlamış ancak daha sonra gelen iktidarlarla din ön plana çıkarılarak yeni orta çağ dönemine girilmiştir.” dedi.

Konferansa Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık da katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.