whatsapp

Adile Baysal müzesinde yatan kültür

KÜLTÜR - SANAT 25.03.2019 - 02:44, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Adile Baysal müzesinde yatan kültür

Seydişehir’in kaybolmaya yüz tutan kültürleri Adile Baysal kültür müzesinde yaşamaya devam ediyor. Müzede yer alan eşyalar, aynı zamanda bir asrı aşkın tarihleriyle önemli bir kültürel abide. Her ne kadar bu kültür ve tarih, yeni nesilce çok ilgi görmese de, ilçenin en önemli mazisinin izlerini teşkil ediyor. Kültür Müzesi, turistlerin ve tarih düşkünlerinin önemli adreslerinden biri oldu. Müze ve şehir birbirine bağlandı; Seydişehir belediyesi tarafından yaklaşık 8 yıl önceden hazırlanan müze, şehrin tarihini ziyaretçilerle buluşturuyor. Şehirin yaşamı, kullanılan eşyaları ve tarihi geçmişine ışık tutuyor. İlçenin ilk tarihi kanıtı olarak kurulan müzenin bugüne kadar geçen sürede toplanan objelerin ve belgelerin sergilendiğini alan her ne kadar ufak olsa da ilk adım olarak tarihle ilgili objeler yer alıyor. Başkan Mehmet Tutal, kent müzesinin ilçeye kazandırılacağını dile getirdi.

Seydişehir’in kaybolmaya yüz tutan kültürleri Adile Baysal kültür müzesinde yaşamaya devam ediyor.

Müzede yer alan eşyalar, aynı zamanda bir asrı aşkın tarihleriyle önemli bir kültürel abide. Her ne kadar bu kültür ve tarih, yeni nesilce çok ilgi görmese de, ilçenin en önemli mazisinin izlerini teşkil ediyor.

Kültür Müzesi, turistlerin ve tarih düşkünlerinin önemli adreslerinden biri oldu.

Müze ve şehir birbirine bağlandı;

Seydişehir belediyesi tarafından yaklaşık 8 yıl önceden hazırlanan müze, şehrin tarihini ziyaretçilerle buluşturuyor.

Şehirin yaşamı, kullanılan eşyaları ve tarihi geçmişine ışık tutuyor.

İlçenin ilk tarihi kanıtı olarak kurulan müzenin bugüne kadar geçen sürede toplanan objelerin ve belgelerin sergilendiğini alan her ne kadar ufak olsa da ilk adım olarak tarihle ilgili objeler yer alıyor.

Başkan Mehmet Tutal, kent müzesinin ilçeye kazandırılacağını dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.