whatsapp

Adnan Menderes'in Londra uçak kazası

İZ BIRAKANLAR 08.08.2018 - 00:39, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Adnan Menderes'in Londra uçak kazası

Adnan Menderes'in Kurtulan Sadece 7 Kişiden Biri Olduğu 1959 Londra Uçak Kazası 1950-60 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanlığını yapan Adnan Menderes'in Kıbrıs görüşmeleri için bakanlar heyeti ile İngiltere'ye giderken geçirdiği bu kaza, şüphesiz ki siyasi tarihimizin ilginç noktalarından biri. Menderes’in hayatının en ilgi çekici noktalarından biri de 1959 yılında, içinde bulunduğu ve Kıbrıs konferansı için Londra’ya giden uçağın yaptığı kazadan sağ salim kurtulmasıydı. Türk heyetini taşıyan bu uçak yoğun sis nedeniyle bir ormana mecburi iniş yapmak durumunda kalmış ve aydınlatma da yetersiz olduğundan şiddetle ağaçlara çarpmıştı Menderes hafif yaralarla dışarı çıkmış, mamafih bundan birkaç dakika sonra uçak infilak etmiş ve iki bakan, onun dışında çeşitli bürokrat ve gazetecilerden oluşan on dört kişi hayatını kaybetmişti Anlatıyorlar ki, bu kaza o dönemlerde iyiden iyiye gözden düşmüş olan Menderes’in çevresinde bir sevgi seli, bir halkça tutulma yarattı. Londra dönüşü havaalanında kendisini korkulu rüyası, ezeli muhalifi ismet İnönü karşıladı, hararetle geçmiş olsun dileklerini belirtti hatta. Sevgi selinin de ötesinde, suiistimal edildi bu yarı mucizevi kurtuluş: Menderes’in Tanrı’nın elçisi, insanüstü, mistik bir varlık olduğu gibi sözler aldı yürüdü. Menderes kurtuldu, kurtuldu da ne oldu? Yaklaşık iki buçuk yıl fazladan yaşadı.

Adnan Menderes'in Kurtulan Sadece 7 Kişiden Biri Olduğu 1959 Londra Uçak Kazası

1950-60 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanlığını yapan Adnan Menderes'in Kıbrıs görüşmeleri için bakanlar heyeti ile İngiltere'ye giderken geçirdiği bu kaza, şüphesiz ki siyasi tarihimizin ilginç noktalarından biri.

Menderes’in hayatının en ilgi çekici noktalarından biri de 1959 yılında, içinde bulunduğu ve Kıbrıs konferansı için Londra’ya giden uçağın yaptığı kazadan sağ salim kurtulmasıydı.

Türk heyetini taşıyan bu uçak yoğun sis nedeniyle bir ormana mecburi iniş yapmak durumunda kalmış ve aydınlatma da yetersiz olduğundan şiddetle ağaçlara çarpmıştı

Menderes hafif yaralarla dışarı çıkmış, mamafih bundan birkaç dakika sonra uçak infilak etmiş ve iki bakan, onun dışında çeşitli bürokrat ve gazetecilerden oluşan on dört kişi hayatını kaybetmişti

Anlatıyorlar ki, bu kaza o dönemlerde iyiden iyiye gözden düşmüş olan Menderes’in çevresinde bir sevgi seli, bir halkça tutulma yarattı.

Londra dönüşü havaalanında kendisini korkulu rüyası, ezeli muhalifi ismet İnönü karşıladı, hararetle geçmiş olsun dileklerini belirtti hatta.

Sevgi selinin de ötesinde, suiistimal edildi bu yarı mucizevi kurtuluş: Menderes’in Tanrı’nın elçisi, insanüstü, mistik bir varlık olduğu gibi sözler aldı yürüdü. Menderes kurtuldu, kurtuldu da ne oldu? Yaklaşık iki buçuk yıl fazladan yaşadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.