whatsapp

Ahlak Risalesi" Türkçeye Çevrildi

KÜLTÜR - SANAT 20.07.2017 - 13:04, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ahlak Risalesi" Türkçeye Çevrildi

Seydişehirli Mahmut Esat Kadaste'in 1879 yılında Osmanlıca olarak kaleme aldığı "Ahlak Risalesi" kitabı Türkçeye çevrildi.
Ankara Üniversitesinde dil tarihi üzerine doktora çalışması yapan Uzman Yavuz Selim Dokumacı, Seydişehir'i ziyaretinde yaptığı açıklamada, 123 yıl önce yazılmış "Ahlak Risalesi" öğrencilerin faydalanması için Türkçeye çevirdiklerini söyledi. Mahmut Esat Kadaster'in fıkıh ve hukuk dalında yazılmış  Osmanlıca 19 eserinin bulunduğunu belirten Dokumacı, "Bunlardan Ahlak kitabını, çocukların İslam ahlakı hususunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla kaleme almış. Kitabın Türkçeye çevrilmiş hali ilçemizdeki öğrencilere ücretsiz dağıtımı gerçekleştirilecektir. Ünlü âlimin diğer eserlerine de çeviri yapmak için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüyle çalışma yürütüyoruz." diye konuştu. Kitaptan nasıl yararlanılacağını açıklayan Dokumacı, ‘’İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arşiv daire başkanlığına resmi bir yazı yazılarak bu kitapları ücretsiz temin edilebilir.’’dedi.
Seydişehirli Mahmut Esat Kadaste'in 1879 yılında Osmanlıca olarak kaleme aldığı "Ahlak Risalesi" kitabı Türkçeye çevrildi.

Ankara Üniversitesinde dil tarihi üzerine doktora çalışması yapan Uzman Yavuz Selim Dokumacı, Seydişehir'i ziyaretinde yaptığı açıklamada, 123 yıl önce yazılmış "Ahlak Risalesi" öğrencilerin faydalanması için Türkçeye çevirdiklerini söyledi.
Mahmut Esat Kadaster'in fıkıh ve hukuk dalında yazılmış  Osmanlıca 19 eserinin bulunduğunu belirten Dokumacı, "Bunlardan Ahlak kitabını, çocukların İslam ahlakı hususunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla kaleme almış. Kitabın Türkçeye çevrilmiş hali ilçemizdeki öğrencilere ücretsiz dağıtımı gerçekleştirilecektir. Ünlü âlimin diğer eserlerine de çeviri yapmak için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüyle çalışma yürütüyoruz." diye konuştu.

Kitaptan nasıl yararlanılacağını açıklayan Dokumacı, ‘’İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arşiv daire başkanlığına resmi bir yazı yazılarak bu kitapları ücretsiz temin edilebilir.’’dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.