whatsapp

AK parti çevreci bir parti

SİYASET 29.03.2019 - 14:24, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

AK parti çevreci bir parti

AK Parti Genel Merkezi tarafından ‘Çevreci Parti, Çevreci Seçim’ sloganıyla tüm Türkiye’de 31 Mart Yerel Seçimleri çalışmalarında cadde ve sokaklara bayrak, afiş asılmaması kararı alınmıştı. Geçtiğimiz günlerde de AK Parti Seydişehir İlçe Başkanlığı tarafından seçim konvoyu düzenlememe kararı alındı. Konu ile ilgili bir basın açıklaması yayınlayan AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay,’’ Seçim dönemlerinde cadde, sokak, elektrik direkleri ve parti binalarına varıncaya kadar her yerin parti bayrakları, afiş ve pankartlarla donatılıyordu. Tamamen partilerin ve adayların görünürlüğünü sağlamaya yönelik bu kampanya tarzı uzun süre siyasette bir güç gösterisi olarak devam etti. Kitle iletişim imkânlarının sınırlı olduğu dönemlerde bu tarz kampanya anlayışı belki doğru görülebilirdi ancak günümüzde artık buna ihtiyaç yok. Bu sebeple seçim çalışmalarımızın başladığı günden bu yana şehrimizin cadde ve sokaklarında bayrak süslemesi yapmadan ses ve gürültü kirliliğine yol açmadan devam ettik. Vatandaşlarımızın rahatsız olmaması için çevreci bir kampanya yürüttük. Açık hava reklamcılığı, yazılı-görsel medya ve internet yayıncılığı gibi mecraların partilere ve adaylara çok daha geniş iletişim imkânları sunuyor. Eski tarz kampanya yöntemleri artık şehirlerimizi kirleten, milletimizin de tepkisine yol açan bir hale geldi. AK Parti olarak 31 Mart 2019 seçim döneminden başlayarak gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini tamamen terk ediyoruz. Çevreye ve insana saygılı bir seçim kampanyası yürütme kararı aldık. Sadece parti teşkilatlarının ve seçim koordinasyon merkezlerinin olduğu yerde bayraklarımız, afişlerimiz asılabilir. Bunun dışında hiçbir yerde parti teşkilatlarımız bu tür görüntü kirliliğine asla müsaade etmedi ve belirlenen saatler dışında da asla seçim aracı ile anons yapılmadı. Çevreci Seçim Kampanyası dolayısıyla vatandaşlarımızı rahatsız etmemek için seçim konvoyu düzenlemeyeceğiz. Bu konuda bizimle aynı görüşü paylaşarak hassasiyet gösteren CHP İlçe Başkanı Orhan Özel ve İYİ Parti İlçe Başkanı Yılmaz Dönderici’ye de teşekkür ediyoruz. Umuyoruz ki ilerleyen yıllarda bu tip çalışmalar gündemimizi daha az meşgul eder.’’ Şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Merkezi tarafından ‘Çevreci Parti, Çevreci Seçim’ sloganıyla tüm Türkiye’de 31 Mart Yerel Seçimleri çalışmalarında cadde ve sokaklara bayrak, afiş asılmaması kararı alınmıştı. Geçtiğimiz günlerde de AK Parti Seydişehir İlçe Başkanlığı tarafından seçim konvoyu düzenlememe kararı alındı.

Konu ile ilgili bir basın açıklaması yayınlayan AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay,’’ Seçim dönemlerinde cadde, sokak, elektrik direkleri ve parti binalarına varıncaya kadar her yerin parti bayrakları, afiş ve pankartlarla donatılıyordu. Tamamen partilerin ve adayların görünürlüğünü sağlamaya yönelik bu kampanya tarzı uzun süre siyasette bir güç gösterisi olarak devam etti. Kitle iletişim imkânlarının sınırlı olduğu dönemlerde bu tarz kampanya anlayışı belki doğru görülebilirdi ancak günümüzde artık buna ihtiyaç yok. Bu sebeple seçim çalışmalarımızın başladığı günden bu yana şehrimizin cadde ve sokaklarında bayrak süslemesi yapmadan ses ve gürültü kirliliğine yol açmadan devam ettik. Vatandaşlarımızın rahatsız olmaması için çevreci bir kampanya yürüttük.

Açık hava reklamcılığı, yazılı-görsel medya ve internet yayıncılığı gibi mecraların partilere ve adaylara çok daha geniş iletişim imkânları sunuyor. Eski tarz kampanya yöntemleri artık şehirlerimizi kirleten, milletimizin de tepkisine yol açan bir hale geldi. AK Parti olarak 31 Mart 2019 seçim döneminden başlayarak gürültü ve görüntü kirliliği oluşturan propaganda yöntemlerini tamamen terk ediyoruz. Çevreye ve insana saygılı bir seçim kampanyası yürütme kararı aldık. Sadece parti teşkilatlarının ve seçim koordinasyon merkezlerinin olduğu yerde bayraklarımız, afişlerimiz asılabilir. Bunun dışında hiçbir yerde parti teşkilatlarımız bu tür görüntü kirliliğine asla müsaade etmedi ve belirlenen saatler dışında da asla seçim aracı ile anons yapılmadı. Çevreci Seçim Kampanyası dolayısıyla vatandaşlarımızı rahatsız etmemek için seçim konvoyu düzenlemeyeceğiz. Bu konuda bizimle aynı görüşü paylaşarak hassasiyet gösteren CHP İlçe Başkanı Orhan Özel ve İYİ Parti İlçe Başkanı Yılmaz Dönderici’ye de teşekkür ediyoruz. Umuyoruz ki ilerleyen yıllarda bu tip çalışmalar gündemimizi daha az meşgul eder.’’ Şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.