whatsapp

Anız yangınında 10 dönüm alan zarar gördü

EKONOMİ 30.07.2020 - 15:12, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Anız yangınında 10 dönüm alan zarar gördü

Konya’nın Seydişehir ilçesi Tepecik mahallesinde 10 dönümlük alanda çıkan anız yangını, köylülerin de desteğiyle itfaiye ekiplerince kontrol altına alınıp, söndürüldü. Alınan bilgiye göre, Tepecik ve Fasıllar köyü Ak yokuş mevkiinde 10 dönümlük anız tarlasında henüz belirlenemeyen nedenlerle çıkan yangın, kısa sürede söndürüldü. Köy Muhtarı Mehmet Acar, ‘’ Bir facianın eşiğinden dönüldü. Bizim arazi ile Fasıllar köyü arazisi arasındaki tarlalarda çıkan yangında 5 dönüm anız yandı. Saha büyük zarar gördü. İtfaiye ile birlikte iki köy sakinlerinin çalışmalarıyla tamamen söndürüldü. Samanın kıt olduğu bir dönemde yanan anızlar hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza da büyük zarar verdi. Anızları lütfen yakmayalım’’ diye konuştu.

Konya’nın Seydişehir ilçesi Tepecik mahallesinde 10 dönümlük alanda çıkan anız yangını, köylülerin de desteğiyle itfaiye ekiplerince kontrol altına alınıp, söndürüldü.

Alınan bilgiye göre, Tepecik ve Fasıllar köyü Ak yokuş mevkiinde 10 dönümlük anız tarlasında henüz belirlenemeyen nedenlerle çıkan yangın, kısa sürede söndürüldü.

Köy Muhtarı Mehmet Acar, ‘’ Bir facianın eşiğinden dönüldü. Bizim arazi ile Fasıllar köyü arazisi arasındaki tarlalarda çıkan yangında 5 dönüm anız yandı. Saha büyük zarar gördü. İtfaiye ile birlikte iki köy sakinlerinin çalışmalarıyla tamamen söndürüldü. Samanın kıt olduğu bir dönemde yanan anızlar hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza da büyük zarar verdi. Anızları lütfen yakmayalım’’ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.