whatsapp

Ankara’da Seydişehirliler günü unutuldu mu?

İZ BIRAKANLAR 13.12.2019 - 02:17, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ankara’da Seydişehirliler günü unutuldu mu?

Seydişehir’i duyurmak, yaymak ve gençleri eğitime kültüre doyurmak adına 1954 yılında merkezi Ankara’da bulunan Seydişehir okutma yardımlaşma derneği kuruldu. Büyük önder Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin başkenti Ankara’da görevleri icabı yaşayan bir avuç yurtsever tarafından 66 yıl önce kurulan dernek son yıllarda işlevini yitirip hemşerileriyle bir araya gelemez oldu. Öğrencilerin eğitiminden, bursuna kadar ilçeye sundukları lise, dernek binası gibi hizmetlerle Seydişehir’in Ankara’daki lobisi olan faaliyetlerinin yeniden sürdürülmesi dileğimizdir. Çünkü Ankara’daki hemşerilerimiz, Suğla kadar engin ve geniş, Küpe dağı kadar yüce, Kuğulu ve Pınarbaşı kadar sempatik Alüminyum kadar parlak duygularla verdiğiniz hizmet şan ve şeref dolu emeğinizle yeniden eski günlere dönmeniz tek çabamızdır. Bu mütevazı geleneği yansıtan dostlarımızdan hemşerilerimizden isteğimiz kervanın gidişine hız katmaktır. Zira her şeyden önce bu dernek Seydişehirlilerin öz malıdır.

Seydişehir’i duyurmak, yaymak ve gençleri eğitime kültüre doyurmak adına 1954 yılında merkezi Ankara’da bulunan Seydişehir okutma yardımlaşma derneği kuruldu.

Büyük önder Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin başkenti Ankara’da görevleri icabı yaşayan bir avuç yurtsever tarafından 66 yıl önce kurulan dernek son yıllarda işlevini yitirip hemşerileriyle bir araya gelemez oldu.

Öğrencilerin eğitiminden, bursuna kadar ilçeye sundukları lise, dernek binası gibi hizmetlerle Seydişehir’in Ankara’daki lobisi olan faaliyetlerinin yeniden sürdürülmesi dileğimizdir.

Çünkü Ankara’daki hemşerilerimiz, Suğla kadar engin ve geniş, Küpe dağı kadar yüce, Kuğulu ve Pınarbaşı kadar sempatik Alüminyum kadar parlak duygularla verdiğiniz hizmet şan ve şeref dolu emeğinizle yeniden eski günlere dönmeniz tek çabamızdır.

Bu mütevazı geleneği yansıtan dostlarımızdan hemşerilerimizden isteğimiz kervanın gidişine hız katmaktır. Zira her şeyden önce bu dernek Seydişehirlilerin öz malıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.