whatsapp

Anneler gününde duygularımız

ANALİZ 10.05.2020 - 01:51, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Anneler gününde duygularımız

Anneler Günü, Babalar Günü, Sevgililer Günü gibi sevgi, saygı, vefa ve özlem duygularıyla sarıp sarmalanmış Gün’ler için çok katı yorumlar da vardır. Denilir ki, bu Gün’ler Batılı hediyelik eşya tröstlerinin uydurduğu yapay günlerdir. Şöyle bir argümanı da vardır bu savın: Baba, anne ve sevgili yılın sadece bir gününde anılmaz; onlar her gün, hep içimizdedir… Diyelim ki bunların tümü doğrudur. Ama şu da doğrudur: Bu günlerde babalar, anneler, sevgililer kendilerini özel hissederler. Yaşamın katılığı, acımasızlığı, hoyratlığı karşısında bir annenin, bir babanın bir tek gün olsun kendisini özel hissetmesini camsuyudur onlara… Bir el öpme, bir dal çiçek, bir küçük armağan, bir candan kucaklaşma… Hatta uzaktan bir el sallama… Anneyi biraz daha anne, babayı biraz daha baba, sevgiliyi biraz daha sevgili yapar; sevgi yeniden tomurcuklanır onların yüreğinde, uzar boy atar yeniden… Varsın hediyelik eşya tröstleri kazansın. Önemli olan para değil, yürekleri kazanmaktır. Onlara para, bize sevgi kalsın… Anneler Günü tüm annelere kutlu olsun.

Anneler Günü, Babalar Günü, Sevgililer Günü gibi sevgi, saygı, vefa ve özlem duygularıyla sarıp sarmalanmış Gün’ler için çok katı yorumlar da vardır.

Denilir ki, bu Gün’ler Batılı hediyelik eşya tröstlerinin uydurduğu yapay günlerdir.

Şöyle bir argümanı da vardır bu savın:

Baba, anne ve sevgili yılın sadece bir gününde anılmaz; onlar her gün, hep içimizdedir…

Diyelim ki bunların tümü doğrudur. Ama şu da doğrudur:

Bu günlerde babalar, anneler, sevgililer kendilerini özel hissederler. Yaşamın katılığı, acımasızlığı, hoyratlığı karşısında bir annenin, bir babanın bir tek gün olsun kendisini özel hissetmesini camsuyudur onlara…

Bir el öpme, bir dal çiçek, bir küçük armağan, bir candan kucaklaşma… Hatta uzaktan bir el sallama… Anneyi biraz daha anne, babayı biraz daha baba, sevgiliyi biraz daha sevgili yapar; sevgi yeniden tomurcuklanır onların yüreğinde, uzar boy atar yeniden…

Varsın hediyelik eşya tröstleri kazansın.

Önemli olan para değil, yürekleri kazanmaktır.

Onlara para, bize sevgi kalsın…

Anneler Günü tüm annelere kutlu olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.