whatsapp

Arasta çarşısı üçüncü etap çalışmasına başladı

BELEDİYE 17.03.2021 - 12:23, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Arasta çarşısı üçüncü etap çalışmasına başladı

Seydişehir Belediyesi tarafından birinci ve ikinci etap cephe giydirme çalışmaları tamamlanan Arasta Çarşısının 3. Etap ihalesi 19 Mart Cuma günü yapılacak. Başkan Tutal, Seyyid Harun Cami ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi kapsamında geçtiğimiz aylarda tamamlanan tarihi Arasta çarşısı cephe giydirme çalışmalarının 2. Etap cephe giydirme çalışmasının akabinde 3. Etap çalışmalarının başlayacağını kaydetti. Arasta çarşısında bulunan dükkân ve işyeri sahipleri ile Belediye Düğün Salonunda bir araya gelen Başkan Tutal, Arasta Çarşısı üçüncü etap cephe giydirme çalışmalarının Hacıseyitali Mahallesi Dr. Mustafa Öten Caddesinden başlayarak ayakkabıcılar çarşısı ile tenekeciler çarşısında bulunan dükkânları kapsayacağını belirtti. Belediyecilik hizmetlerinin alt yapı ve üst yapıdan ibaret olmadığını, şehrin tarihi dokusunu ve ruhunu korumanın da büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Başkan Tutal, “Seydişehir’in tarihi dokusunu korumak, manevi iklimine uygun projeler üretmek için projeler üretmeye devam ediyoruz. Seyyid Harun Veli Camisi bölgemiz Seydişehir’imizin ruhunu yansıtan en önemli bölgelerimizden birisidir. Bu ruhu korumak ve geliştirmek için başlattığımız Seyyid Harun Veli Cami ve çevresi düzenleme projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Bu ruhu tamamlayan bir diğer yapımız da Arasta Çarşısıdır. Daha önce 3 milyonun üzerinde bir yatırımla 1. ve 2. Etaplarını tamamladığımız projemizin artık 3. Etap uygulamalarına geçiyoruz. Arasta Çarşımızı daha modern, daha kullanışlı hale getirip şehrimizin manevi ve mimari dokusunu korumuş olacağız. Çalışmamızla birlikte Tarihi Arasta Çarşımız yeniden canlanacak ve gündüzüne çıkmış olacak. Çalışmalarımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Seydişehir Belediyesi tarafından birinci ve ikinci etap cephe giydirme çalışmaları tamamlanan Arasta Çarşısının 3. Etap ihalesi 19 Mart Cuma günü yapılacak.

Başkan Tutal, Seyyid Harun Cami ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi kapsamında geçtiğimiz aylarda tamamlanan tarihi Arasta çarşısı cephe giydirme çalışmalarının 2. Etap cephe giydirme çalışmasının akabinde 3. Etap çalışmalarının başlayacağını kaydetti.

Arasta çarşısında bulunan dükkân ve işyeri sahipleri ile Belediye Düğün Salonunda bir araya gelen Başkan Tutal, Arasta Çarşısı üçüncü etap cephe giydirme çalışmalarının Hacıseyitali Mahallesi Dr. Mustafa Öten Caddesinden başlayarak ayakkabıcılar çarşısı ile tenekeciler çarşısında bulunan dükkânları kapsayacağını belirtti.

Belediyecilik hizmetlerinin alt yapı ve üst yapıdan ibaret olmadığını, şehrin tarihi dokusunu ve ruhunu korumanın da büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Başkan Tutal, “Seydişehir’in tarihi dokusunu korumak, manevi iklimine uygun projeler üretmek için projeler üretmeye devam ediyoruz. Seyyid Harun Veli Camisi bölgemiz Seydişehir’imizin ruhunu yansıtan en önemli bölgelerimizden birisidir. Bu ruhu korumak ve geliştirmek için başlattığımız Seyyid Harun Veli Cami ve çevresi düzenleme projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Bu ruhu tamamlayan bir diğer yapımız da Arasta Çarşısıdır. Daha önce 3 milyonun üzerinde bir yatırımla 1. ve 2. Etaplarını tamamladığımız projemizin artık 3. Etap uygulamalarına geçiyoruz. Arasta Çarşımızı daha modern, daha kullanışlı hale getirip şehrimizin manevi ve mimari dokusunu korumuş olacağız. Çalışmamızla birlikte Tarihi Arasta Çarşımız yeniden canlanacak ve gündüzüne çıkmış olacak. Çalışmalarımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.