whatsapp

Arasta çarşısında restorasyon çalışmaları

BELEDİYE 27.06.2018 - 12:03, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Arasta çarşısında restorasyon çalışmaları

Konya Büyükşehir ve Seydişehir Belediyesi tarafından tarihi Arasta çarşısı içerisinde yer alan iş yerleri restore ediliyor.
Seyyid Harun Cami ve Çevre Kentsel Tasarım Projesi kapsamında tarihi Arasta çarşısı cephe giydirme çalışmalarını Belediye Başkanı Mehmet Tutal yerinde incelemelerde bulundu. Tarihi arasta çarşısında cephe giydirme çalışmalarının başladığını kaydeden Başkan Tutal; çarşı merkezinin yapılan çalışmalarla eski canlılığına dönüp turizme kazandırılacağını söyledi. 180 iş günü içerisinde bitirilmesi planlandığını kaydeden Tutal, ‘’2018 yıl sonunda tamamlanacak olan proje 15 milyon liraya mal olacak. Çalışma tamamlandığında hem tarih yeniden canlanacak, hem de ilçedeki ticari hareketlilik ve turizmci ziyaretçi sayısında gözle görülür bir artış olacak." ifadelerini kullandı.
Konya Büyükşehir ve Seydişehir Belediyesi tarafından tarihi Arasta çarşısı içerisinde yer alan iş yerleri restore ediliyor.

Seyyid Harun Cami ve Çevre Kentsel Tasarım Projesi kapsamında tarihi Arasta çarşısı cephe giydirme çalışmalarını Belediye Başkanı Mehmet Tutal yerinde incelemelerde bulundu.

Tarihi arasta çarşısında cephe giydirme çalışmalarının başladığını kaydeden Başkan Tutal; çarşı merkezinin yapılan çalışmalarla eski canlılığına dönüp turizme kazandırılacağını söyledi.

180 iş günü içerisinde bitirilmesi planlandığını kaydeden Tutal, ‘’2018 yıl sonunda tamamlanacak olan proje 15 milyon liraya mal olacak. Çalışma tamamlandığında hem tarih yeniden canlanacak, hem de ilçedeki ticari hareketlilik ve turizmci ziyaretçi sayısında gözle görülür bir artış olacak." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.