whatsapp

Asırlardır canlılığını koruyan tarihi cami

KÜLTÜR - SANAT 10.02.2020 - 00:52, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Asırlardır canlılığını koruyan tarihi cami

Tarihi ve kültürel yapısıyla dikkat çeken 7 asır önce inşa edilen ve günümüzde halen canlılığını koruyan Seyyid Harun Camisi, Selçuklu döneminin mimari özelliklerini yansıtıyor. Anadolu’daki tarihi camiler içerisinde farklı bir yere sahip olan ibadethane, dışarıdan bakıldığında sade yapısına karşın içine girildiğinde adeta bambaşka bir dünyayla karşılaşılıyor. Camisi ve hamamıyla farklı atmosferiyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Döneminin tüm orijinal özelliklerini koruyan caminin, 2007 yılında Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonunun ardından ibadete sürekli açık hale getirildi. farklı tavan süslemelere sahip olması nedeniyle her yıl yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Tarihi ve kültürel yapısıyla dikkat çeken 7 asır önce inşa edilen ve günümüzde halen canlılığını koruyan Seyyid Harun Camisi, Selçuklu döneminin mimari özelliklerini yansıtıyor.

Anadolu’daki tarihi camiler içerisinde farklı bir yere sahip olan ibadethane, dışarıdan bakıldığında sade yapısına karşın içine girildiğinde adeta bambaşka bir dünyayla karşılaşılıyor.

Camisi ve hamamıyla farklı atmosferiyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Döneminin tüm orijinal özelliklerini koruyan caminin, 2007 yılında Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonunun ardından ibadete sürekli açık hale getirildi.

farklı tavan süslemelere sahip olması nedeniyle her yıl yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.