whatsapp

Atatürkçü gençlik için bağış yapın

SİVİL TOPLUM 29.07.2020 - 12:29, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Atatürkçü gençlik için bağış yapın

Bir Çin atasözü şöyle der: “Ona bir balık ver doysun bir kere balık tutmasını öğret doysun bin kere.” Kurban etlerini dağıtmak yerine özellikle eğitim olanağı olmayan yoksul çocuklara kucak açan, onları Atatürkçü çağdaş eğitimle buluşturan kuruluşlara bağış yapmak, yukarıdaki atasözünü anımsatıyor insana. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)  gibi eğitim veya kuruluşlarına destek olmak LÖSEV gibi çocuklara dönük sağlık bireysel dayanışmayı toplumsallaşmak anlamına gelir. Bu işleve sahip eğitim ve sağlık kuruluşlarına el uzatmak, Çin atasözünde denildiği gibi, kimsesiz çocuklara ve gençlere balık tutmasını öğretmektir. Güzelim ülkemizin geleceği çağdaş eğitim almış gençlerdedir. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bu amaca kilitlenmiş bir dernek olarak öne çıkıyor. Seydişehir gereken desteği mutlaka vermeli. Eğer ÇYDD yoksa ADD’ye de yardımda bulunabilirsiniz. Bir avuç idealist insanlar yola çıkmış sizlerden gelecek nesillere destek bekliyor. Seydişehir’in aydın, Atatürkçü çevrelerinin bu soru üzerinde yoğunlaşmaları, ÇYDD’nin veya ADD’nin hareket alanının genişletmesi için çaba göstermeleri, destek olmaları gerekiyor. Unutmayalım ki bu derneğin üzerinde merhum Prof. Dr. Türkan Saylan gibi Türkiye’nin yüz akı  bir aydının ışığı vardır. İmkânı olan daha büyük miktarlarda, olmayan, çoban ateşi misali ayda 10 TL’lik bir destekle geleceğin Atatürkçü gençlerinin yetişmesine katkıda bulunabilirler. Lafla aydın, lafla Atatürkçü olunmaz. Bunu fiiliyatta da göstermek gerekir. Tam sırası…

Bir Çin atasözü şöyle der:

“Ona bir balık ver doysun bir kere balık tutmasını öğret doysun bin kere.”

Kurban etlerini dağıtmak yerine özellikle eğitim olanağı olmayan yoksul çocuklara kucak açan, onları Atatürkçü çağdaş eğitimle buluşturan kuruluşlara bağış yapmak, yukarıdaki atasözünü anımsatıyor insana.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)  gibi eğitim veya kuruluşlarına destek olmak LÖSEV gibi çocuklara dönük sağlık bireysel dayanışmayı toplumsallaşmak anlamına gelir.

Bu işleve sahip eğitim ve sağlık kuruluşlarına el uzatmak, Çin atasözünde denildiği gibi, kimsesiz çocuklara ve gençlere balık tutmasını öğretmektir.

Güzelim ülkemizin geleceği çağdaş eğitim almış gençlerdedir.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bu amaca kilitlenmiş bir dernek olarak öne çıkıyor.

Seydişehir gereken desteği mutlaka vermeli. Eğer ÇYDD yoksa ADD’ye de yardımda bulunabilirsiniz. Bir avuç idealist insanlar yola çıkmış sizlerden gelecek nesillere destek bekliyor.

Seydişehir’in aydın, Atatürkçü çevrelerinin bu soru üzerinde yoğunlaşmaları, ÇYDD’nin veya ADD’nin hareket alanının genişletmesi için çaba göstermeleri, destek olmaları gerekiyor. Unutmayalım ki bu derneğin üzerinde merhum Prof. Dr. Türkan Saylan gibi Türkiye’nin yüz akı  bir aydının ışığı vardır.

İmkânı olan daha büyük miktarlarda, olmayan, çoban ateşi misali ayda 10 TL’lik bir destekle geleceğin Atatürkçü gençlerinin yetişmesine katkıda bulunabilirler.

Lafla aydın, lafla Atatürkçü olunmaz. Bunu fiiliyatta da göstermek gerekir.

Tam sırası…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.