whatsapp

Atık malzemeler ekonomiye kazandırılıyor

KÜLTÜR - SANAT 28.02.2017 - 10:38, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Atık malzemeler ekonomiye kazandırılıyor

Seydişehir Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan sepet örücülüğü ve geri dönüşüm kursunda eğitim gören kursiyerler, atık malzemeleri sanat eserine dönüştürerek ekonomiye kazandırıyor.
Kurs eğitmeni Derya Doğan, yaptığı açıklamada, atık gazete kağıtlarından çeşitli sepetler, şişe, cam gibi atıklardan hediyelik süs eşyaları ürettiklerini belirtti. Atık malzemelerin işlenerek tekrar geri kazandırıldığını aktaran Doğan, "Gazete kağıtlarını tasarladığımız sepet şekline göre keserek rulo şekline getirip yapıştırıcı kullanarak boyayıp sağlamlaştırıyoruz. Sonra da örme aşamalarına geçiyoruz. Kursiyerler hem meslek sahibi oluyorlar, hem de evlerine maddi destek sağlıyorlar." dedi. Doğan, çalışmalarını haziran ayında düzenleyecekleri sergi ile Seydişehirlilerin beğenisine sunacaklarını kaydetti.
Seydişehir Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan sepet örücülüğü ve geri dönüşüm kursunda eğitim gören kursiyerler, atık malzemeleri sanat eserine dönüştürerek ekonomiye kazandırıyor.

Kurs eğitmeni Derya Doğan, yaptığı açıklamada, atık gazete kağıtlarından çeşitli sepetler, şişe, cam gibi atıklardan hediyelik süs eşyaları ürettiklerini belirtti.
Atık malzemelerin işlenerek tekrar geri kazandırıldığını aktaran Doğan, "Gazete kağıtlarını tasarladığımız sepet şekline göre keserek rulo şekline getirip yapıştırıcı kullanarak boyayıp sağlamlaştırıyoruz. Sonra da örme aşamalarına geçiyoruz. Kursiyerler hem meslek sahibi oluyorlar, hem de evlerine maddi destek sağlıyorlar." dedi.
Doğan, çalışmalarını haziran ayında düzenleyecekleri sergi ile Seydişehirlilerin beğenisine sunacaklarını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.