whatsapp

Atık su arıtma tesisi tamamlandı

BELEDİYE 19.02.2019 - 20:04, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Atık su arıtma tesisi tamamlandı

Seydişehir’in ve Bölgenin en önemli çevre sorununa çözüm olacak atık su arıtma tesisi işletmeye açıldı. Ulukapı Mahallesi diken içi mevkiinde 94 bin metrekare alan üzerinde kurulan tesis, İlçenin kanalizasyon ve evsel atıklarını arıtarak çarşamba kanalına deşarjı sağlayarak Suğla gölü ve ovasının çevre kirliliğini önleyecek.  Bölgede 50 yıldır arıtma olmadan atık sularla yaşayan 150 bin insan temiz bir çevreye kavuştu. 2008 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan proje finansmanın yüzde 90'ı Avrupa Birliği fonlarından, yüzde 10'u da belediye öz kaynakları tarafından sağlandı.  35 milyon liraya mal olan tesis Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ tarafından işletilecek. Atık su arıtma tesisi günlük ortalama 6 Milyon litre su arıtacak. Arıtma tesisin tarımsal alanların sulanmasında da kullanılacağı kaydedildi.

Seydişehir’in ve Bölgenin en önemli çevre sorununa çözüm olacak atık su arıtma tesisi işletmeye açıldı.

Ulukapı Mahallesi diken içi mevkiinde 94 bin metrekare alan üzerinde kurulan tesis, İlçenin kanalizasyon ve evsel atıklarını arıtarak çarşamba kanalına deşarjı sağlayarak Suğla gölü ve ovasının çevre kirliliğini önleyecek.  Bölgede 50 yıldır arıtma olmadan atık sularla yaşayan 150 bin insan temiz bir çevreye kavuştu.

2008 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan proje finansmanın yüzde 90'ı Avrupa Birliği fonlarından, yüzde 10'u da belediye öz kaynakları tarafından sağlandı.  35 milyon liraya mal olan tesis Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ tarafından işletilecek. Atık su arıtma tesisi günlük ortalama 6 Milyon litre su arıtacak.

Arıtma tesisin tarımsal alanların sulanmasında da kullanılacağı kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.