whatsapp

Av. Mustafa Bademci’nin yeni kitabı yayınlandı

KÜLTÜR - SANAT 04.09.2020 - 18:00, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Av. Mustafa Bademci’nin yeni kitabı yayınlandı

İzmir’de Avukatlık yapan Seydişehirli Yazar Mustafa Bademci, Paranın Türküsü adlı yeni kitabı phoenix yayınevi tarafından okuyucularıyla buluştu. Seydişehir’e gönderdiği yeni kitaplarını Gündem habere değerlendiren Av. Yazar Mustafa Bademci, Türkiye’ye yeni eserler kazandırmaya devam edeceğini söyledi. Feylesof, Mortaş, Dinginler, Finifi Cumhuriyeti, kitaplarının yazarı Bademci’nin yayınlanan eserleri ülke genelinde okuyucular tarafından büyük ilgi görüyor. Paranın Türküsü adlı 5. kitabının okuyucular tarafından ilgi göreceğini belirten Bademci, yeni kitaplarla yazarlık yolculuğunu sürdüreceğini vurguladı. Paranın türküsü kitabın tanıtım yazısında şu ifadelere yer veren Bademci, ‘’Tarihin engin derinliklerinde kalsa da önce Oğuz Elleri'nden, sonra Avşar Ellerinden, acılarla savrularak yollara düşen Türkmenler; Erzurum — Kars Yaylası'nı, Anteplerin Ovası'nı ağlaya güle geçerken bir kez daha savrulmuşlar, kollara ayrılmışlar... Yanında yiğitleriyle en önde giden Deli Bey, Demirkır' durmadan mahmuzlarken; "Burası mı şurası mı? Şurası mı burası mı? "derken öyle bir yere gelmişler ki; Efeler Dağı'nin aynasına dikilince Mavi Ege'den ses gelmiş: "Sevildiğinizi bilin! Oralarda bir yerlerde kalın! Ben size buradan el sallarım!" Hemen oraya yerleşmeye karar vermişler; Delibeyler'i (Deller) kurmuşlar da gelge-lelim; yokluklar- kıtlıklar, düşmanlıklar- dostluklar, Oba'nın yakasını salıvermeyince dağılmışlar. Içlerinden Amerika'ya göç edip gidenleri bile olmuş. Gurbette sevgililer, askerde nöbetteler, şehirlerde işçiler hep buradan gitmişler. Belli etmek istemez de Delibeyler, şapkasının altından sessizce gülümseyen bilgeler gibi, Efeler Bayırı'nın göğsünde, kavrulmuş çehresinde kuşkulu bakışlar ve acı gülümseyişlerle gözleri ufukta, kulağı seste, onları bekler; yolları gözler’’ Yazar Av. Mustafa Bademci kimdir;  Mustafa Bademci, 1946 Yılında Konya- Seydişehir’in Akçalar Köyü’nde doğdu. İlköğrenimini Akçalar İlkokulunda, Ortaöğrenimini Seydişehir Mahmut Esat Ortaokulu ve Akşehir İlk öğretmen Okulunda yaptı. Yurdun değişik yörelerinde ilkokul öğretmeni olarak çalıştı. Bu arada okul dışından Beyşehir Lisesi’ni bitirdi ve 1972 yılında İstanbul Hukuk Fakültesinde yükseköğrenimini tamamladı. 1974 yılında Seydişehir’de Serbest avukat olarak çalışmaya başladı; Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe başkanıydı. CHP ilçe başkanlığı sırasında 1977 yılında Seydişehir’in Sesi Gazetesi’ni yayın hayatına kazandırdı. Feylesof, Mortaş, Dinginler, Finifi Cumhuriyeti, Paranın Türküsü adlı romanların yazarıdır. İzmir’de serbest avukat olarak çalışmaktadır.

İzmir’de Avukatlık yapan Seydişehirli Yazar Mustafa Bademci, Paranın Türküsü adlı yeni kitabı phoenix yayınevi tarafından okuyucularıyla buluştu.

Seydişehir’e gönderdiği yeni kitaplarını Gündem habere değerlendiren Av. Yazar Mustafa Bademci, Türkiye’ye yeni eserler kazandırmaya devam edeceğini söyledi.
Feylesof, Mortaş, Dinginler, Finifi Cumhuriyeti, kitaplarının yazarı Bademci’nin yayınlanan eserleri ülke genelinde okuyucular tarafından büyük ilgi görüyor.
Paranın Türküsü adlı 5. kitabının okuyucular tarafından ilgi göreceğini belirten Bademci, yeni kitaplarla yazarlık yolculuğunu sürdüreceğini vurguladı.

Paranın türküsü kitabın tanıtım yazısında şu ifadelere yer veren Bademci, ‘’Tarihin engin derinliklerinde kalsa da önce Oğuz Elleri'nden, sonra Avşar Ellerinden, acılarla savrularak yollara düşen Türkmenler; Erzurum — Kars Yaylası'nı, Anteplerin Ovası'nı ağlaya güle geçerken bir kez daha savrulmuşlar, kollara ayrılmışlar...

Yanında yiğitleriyle en önde giden Deli Bey, Demirkır' durmadan mahmuzlarken; "Burası mı şurası mı? Şurası mı burası mı? "derken öyle bir yere gelmişler ki; Efeler Dağı'nin aynasına dikilince Mavi Ege'den ses gelmiş:

"Sevildiğinizi bilin! Oralarda bir yerlerde kalın! Ben size buradan el sallarım!" Hemen oraya yerleşmeye karar vermişler; Delibeyler'i (Deller) kurmuşlar da gelge-lelim; yokluklar- kıtlıklar, düşmanlıklar- dostluklar, Oba'nın yakasını salıvermeyince dağılmışlar. Içlerinden Amerika'ya göç edip gidenleri bile olmuş. Gurbette sevgililer, askerde nöbetteler, şehirlerde işçiler hep buradan gitmişler. Belli etmek istemez de Delibeyler, şapkasının altından sessizce gülümseyen bilgeler gibi, Efeler Bayırı'nın göğsünde, kavrulmuş çehresinde kuşkulu bakışlar ve acı gülümseyişlerle gözleri ufukta, kulağı seste, onları bekler; yolları gözler’’

Yazar Av. Mustafa Bademci kimdir;

 Mustafa Bademci, 1946 Yılında Konya- Seydişehir’in Akçalar Köyü’nde doğdu. İlköğrenimini Akçalar İlkokulunda, Ortaöğrenimini Seydişehir Mahmut Esat Ortaokulu ve Akşehir İlk öğretmen Okulunda yaptı. Yurdun değişik yörelerinde ilkokul öğretmeni olarak çalıştı. Bu arada okul dışından Beyşehir Lisesi’ni bitirdi ve 1972 yılında İstanbul Hukuk Fakültesinde yükseköğrenimini tamamladı. 1974 yılında Seydişehir’de Serbest avukat olarak çalışmaya başladı; Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe başkanıydı. CHP ilçe başkanlığı sırasında 1977 yılında Seydişehir’in Sesi Gazetesi’ni yayın hayatına kazandırdı. Feylesof, Mortaş, Dinginler, Finifi Cumhuriyeti, Paranın Türküsü adlı romanların yazarıdır. İzmir’de serbest avukat olarak çalışmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.