whatsapp

Aypar; esnaf desteklerden yeterince yararlanamıyor

SİVİL TOPLUM 08.04.2020 - 14:29, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Aypar; esnaf desteklerden yeterince yararlanamıyor

Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar, korona virüs salgınından dolayı, işyerleri kapanan ve sokağa çıkmaların azalmasından dolayı, esnafın ekonomik açıdan iyiden iyiye zorlandığı açıkladı. Aypar, Esnafların geçim için aylık en azından asgari ücret kadar paranın faizsiz ve geri dönüşümsüz verilmesi gerektiğini belirtti. Esnafa yönelik hizmetlerini aksatmadan devam ettiklerini kaydeden Aypar; ‘’ Korona virüsün esnafımıza verdiği zararı hafifletmek adına ilgili bakanlıklar, kurumlar ve yetkililer ile yazılı ve sözlü görüşmelerimiz devam ediyor. Yapılan bazı çalışmalarımızda azda olsa olumlu sonuçlar almaya başladık. Elektrik doğalgaz ve su faturaları, Bağ Kur SSK primlerinin geri ödemesiz 6 ay ötelenmesi sağlanmalı. Sosyal güvenlikte primin yatırılıp yatırılmadığına bakılmaksızın tedavi imkânı verilmelidir. Esnafın kullandığı kredilerin ertelenmesi biraz rahatlık vermiştir ancak Devlet bankaları aracılığı ile hükümetimiz tarafından açıklanan Esnafa desteklerinde faizsiz kredi olmadığı gibi, verilmesi düşünülen krediler için, daha önceden hazine destekli kredi kullanmamış olma şartı konuldu. Odamıza kayıtlı 1400 Esnaf var Kefalet Kooperatifinden kredi kullanan üyemiz 1100 civarında olduğuna göre yani faizli krediden kullanacak insan sayısı neredeyse kalmıyor.’’ dedi.

Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar, korona virüs salgınından dolayı, işyerleri kapanan ve sokağa çıkmaların azalmasından dolayı, esnafın ekonomik açıdan iyiden iyiye zorlandığı açıkladı.

Aypar, Esnafların geçim için aylık en azından asgari ücret kadar paranın faizsiz ve geri dönüşümsüz verilmesi gerektiğini belirtti.

Esnafa yönelik hizmetlerini aksatmadan devam ettiklerini kaydeden Aypar; ‘’ Korona virüsün esnafımıza verdiği zararı hafifletmek adına ilgili bakanlıklar, kurumlar ve yetkililer ile yazılı ve sözlü görüşmelerimiz devam ediyor. Yapılan bazı çalışmalarımızda azda olsa olumlu sonuçlar almaya başladık. Elektrik doğalgaz ve su faturaları, Bağ Kur SSK primlerinin geri ödemesiz 6 ay ötelenmesi sağlanmalı. Sosyal güvenlikte primin yatırılıp yatırılmadığına bakılmaksızın tedavi imkânı verilmelidir. Esnafın kullandığı kredilerin ertelenmesi biraz rahatlık vermiştir ancak Devlet bankaları aracılığı ile hükümetimiz tarafından açıklanan Esnafa desteklerinde faizsiz kredi olmadığı gibi, verilmesi düşünülen krediler için, daha önceden hazine destekli kredi kullanmamış olma şartı konuldu. Odamıza kayıtlı 1400 Esnaf var Kefalet Kooperatifinden kredi kullanan üyemiz 1100 civarında olduğuna göre yani faizli krediden kullanacak insan sayısı neredeyse kalmıyor.’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.