whatsapp

Bal üreticileri hedefine ulaşamadı

EKONOMİ 22.01.2017 - 13:14, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Bal üreticileri hedefine ulaşamadı

Seydişehir Bal Üreticiler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taşdöğen, 2016 yılında hedefledikleri bal üretimini gerçekleştiremediklerini söyledi.
2015 yılında 50 ton bal ürettiklerini kaydeden Birlik Başkanı Mustafa Taşdöğen, yaptığı açıklamada 2016 yılında yüzde 50 kayıpla 25 ton bal ürettiklerini söyledi. 2017 yılında 50 tonun üzerinde bal üretimi hedefledikleri belirten Taşdöğen, ‘’ 2016 yılı bal üretimi açısından da kötü bir yıl oldu. Hem üretim kaybımız var hem de üretilen balların alımı konusunda pazarda da sıkıntı var. Bu kayıpların sebebi mevsimsel denilebilir. Seydişehir’de birliğimize kayıtlı 75 bal üreticisinin 8 bine yakın kovanı bulunuyor.  Geçen sezon en çok çiçek balı üretildi. Arı sütü üretimi 3 kilogram gerçekleştirdik bunu 7 kiloya çıkarmaya çalışacağız. Polen üretimi ise 3 ton civarında oldu. 2017 yılından ümitliyiz. Ekonomi ve mevsim iyi giderse bal üretiminde daha üst noktalara çıkacağımızı düşünüyorum.” diye konuştu.
Seydişehir Bal Üreticiler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taşdöğen, 2016 yılında hedefledikleri bal üretimini gerçekleştiremediklerini söyledi.

2015 yılında 50 ton bal ürettiklerini kaydeden Birlik Başkanı Mustafa Taşdöğen, yaptığı açıklamada 2016 yılında yüzde 50 kayıpla 25 ton bal ürettiklerini söyledi.

2017 yılında 50 tonun üzerinde bal üretimi hedefledikleri belirten Taşdöğen, ‘’ 2016 yılı bal üretimi açısından da kötü bir yıl oldu. Hem üretim kaybımız var hem de üretilen balların alımı konusunda pazarda da sıkıntı var. Bu kayıpların sebebi mevsimsel denilebilir. Seydişehir’de birliğimize kayıtlı 75 bal üreticisinin 8 bine yakın kovanı bulunuyor.  Geçen sezon en çok çiçek balı üretildi. Arı sütü üretimi 3 kilogram gerçekleştirdik bunu 7 kiloya çıkarmaya çalışacağız. Polen üretimi ise 3 ton civarında oldu. 2017 yılından ümitliyiz. Ekonomi ve mevsim iyi giderse bal üretiminde daha üst noktalara çıkacağımızı düşünüyorum.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.