whatsapp

Baraj ve göletler doldu

EKONOMİ 28.01.2018 - 09:52, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Baraj ve göletler doldu

Seydişehir’de mevsim normallerinin üzerinde görülen kar yağışları çiftçileri sevindirdi.
İlçenin Kırsal mahallelerinde bulunan sulama göletleri tamamen doldu. Bazı göletlere giden yollar bile sular altında kalırken, fazla sular derelere tahliye ediliyor. Karın etkisiyle sulama göletlerini besleyen derelerdeki su miktarının arttığını belirten Tepecik mahallesi Muhtarı Rafet Dindar, önümüzdeki yaz aylarında sulamada herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağını söyledi. Kar yağışların bereket olarak görüldüğünü hatırlatan Dindar, "Tepecik, Ufacık, Karacaören, Çavuş, Ketenli, Dikilitaş mahalleleri göletlerinde su seviyesi yüzde yüzlere ulaştı. Bu yaz su sıkıntısı yaşamayacağız. Bu kar çiftçimizin yüzünü güldürdü. Bu göletimiz yaklaşık bir milyon 600 bin metreküp hacme sahip. Tarım ve hayvan sulamada kullanıyoruz. Bu sene önceki yıllarda olduğu gibi su sıkıntısı çekmeyeceğiz. bunu bereket olarak görüyoruz." dedi.
Seydişehir’de mevsim normallerinin üzerinde görülen kar yağışları çiftçileri sevindirdi.

İlçenin Kırsal mahallelerinde bulunan sulama göletleri tamamen doldu. Bazı göletlere giden yollar bile sular altında kalırken, fazla sular derelere tahliye ediliyor.

Karın etkisiyle sulama göletlerini besleyen derelerdeki su miktarının arttığını belirten Tepecik mahallesi Muhtarı Rafet Dindar, önümüzdeki yaz aylarında sulamada herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağını söyledi.

Kar yağışların bereket olarak görüldüğünü hatırlatan Dindar, "Tepecik, Ufacık, Karacaören, Çavuş, Ketenli, Dikilitaş mahalleleri göletlerinde su seviyesi yüzde yüzlere ulaştı. Bu yaz su sıkıntısı yaşamayacağız. Bu kar çiftçimizin yüzünü güldürdü. Bu göletimiz yaklaşık bir milyon 600 bin metreküp hacme sahip. Tarım ve hayvan sulamada kullanıyoruz. Bu sene önceki yıllarda olduğu gibi su sıkıntısı çekmeyeceğiz. bunu bereket olarak görüyoruz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.