whatsapp

Başkan Atalay’ın 19 Mayıs mesajı

SİYASET 19.05.2019 - 01:20, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Başkan Atalay’ın 19 Mayıs mesajı

AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın yüzüncü yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında ülke gençliğinin bayramını kutlayan Başkan Atalay, ”19 Mayıs, bağımsızlığına düşkün Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalama kararlılığının ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımının tarihidir. 19 Mayıs 1919’un, Samsun’dan başlayıp Cumhuriyetin ilanıyla taçlanan bağımsızlık mücadelesinin başlangıç günü dür.Yüz sene önce bugün; karakteri bağımsızlık olan aziz milletimiz, bağımsızlığından hiçbir koşulda vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya göstererek, Kurtuluş Savaşımızın ilk adımını atmıştır. 19 Mayıs 1919’da işgal güçleri altındaki topraklarımıza Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde yeniden bağımsızlık tohumları serpilmiş, yeni umutlar yeşermiştir. Yeşeren umutları daim kılacak, Türkiye Cumhuriyeti’ni her zaman bir adım ileriye götürecek, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak olan değerli gençlerimizdir, geleceğe umutla bakan yeni nesildir.” Dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi rahmetle yad eden Başkan Atalay, mesajının sonunda şunları söyledi: “Milli Mücadele’nin komutanı Büyük Önder Atatürk, ’Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz’ diyerek Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlerimize emanet etmiştir. Bu kapsamda gençlerimiz de üzerine düşen görev ve sorumluluklarını yerine getirmeli; şanlı tarihimiz ışığında, Türk Milletinin değerlerini kılavuz kılarak araştırmalı, okumalı, bilimin peşinden gitmeli, yeteneklerini geliştirmeli ve sürekli daha iyiyi hedefleyerek, emanet aldıkları bu eşsiz mirası daha da zenginleştirmek için büyük bir özveriyle çalışmalıdır. Bizler de devlet, millet ve iş dünyası olarak gençliğimize sahip çıkmalı, gençlerimize çıktıkları yolda yol göstermeli, onlara fırsat vermeliyiz. Çok daha müreffeh bir ülke olmanın en temel yolu budur. Bu vesileyle Ulu Önder Atatürk`ün vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, birlik ve beraberliğinin inşası yolunda başlattığı Kurtuluş Mücadelesinin 100. kutlu yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu uğurda can veren aziz şehitlerimize Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi de minnet ve saygı ile anıyorum.”

AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın yüzüncü yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında ülke gençliğinin bayramını kutlayan Başkan Atalay, ”19 Mayıs, bağımsızlığına düşkün Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalama kararlılığının ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımının tarihidir. 19 Mayıs 1919’un, Samsun’dan başlayıp Cumhuriyetin ilanıyla taçlanan bağımsızlık mücadelesinin başlangıç günü dür.Yüz sene önce bugün; karakteri bağımsızlık olan aziz milletimiz, bağımsızlığından hiçbir koşulda vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya göstererek, Kurtuluş Savaşımızın ilk adımını atmıştır. 19 Mayıs 1919’da işgal güçleri altındaki topraklarımıza Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde yeniden bağımsızlık tohumları serpilmiş, yeni umutlar yeşermiştir. Yeşeren umutları daim kılacak, Türkiye Cumhuriyeti’ni her zaman bir adım ileriye götürecek, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak olan değerli gençlerimizdir, geleceğe umutla bakan yeni nesildir.” Dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi rahmetle yad eden Başkan Atalay, mesajının sonunda şunları söyledi:

“Milli Mücadele’nin komutanı Büyük Önder Atatürk, ’Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz’ diyerek Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlerimize emanet etmiştir. Bu kapsamda gençlerimiz de üzerine düşen görev ve sorumluluklarını yerine getirmeli; şanlı tarihimiz ışığında, Türk Milletinin değerlerini kılavuz kılarak araştırmalı, okumalı, bilimin peşinden gitmeli, yeteneklerini geliştirmeli ve sürekli daha iyiyi hedefleyerek, emanet aldıkları bu eşsiz mirası daha da zenginleştirmek için büyük bir özveriyle çalışmalıdır. Bizler de devlet, millet ve iş dünyası olarak gençliğimize sahip çıkmalı, gençlerimize çıktıkları yolda yol göstermeli, onlara fırsat vermeliyiz. Çok daha müreffeh bir ülke olmanın en temel yolu budur. Bu vesileyle Ulu Önder Atatürk`ün vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, birlik ve beraberliğinin inşası yolunda başlattığı Kurtuluş Mücadelesinin 100. kutlu yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu uğurda can veren aziz şehitlerimize Cenab-ı Hakk’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi de minnet ve saygı ile anıyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.