whatsapp

Bektaş; “Esnafımızın sorunlarına iktidar kayıtsız kalmaya devam ediyor”

SİYASET 19.03.2021 - 09:22, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Bektaş; “Esnafımızın sorunlarına iktidar kayıtsız kalmaya devam ediyor”

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş salgınla mücadele kapsamında Konya’nın Çok Riskli İller arasında olması ve kademeli normalleşmeye geçememesinden dolayı ekonomik sıkıntı içindeki lokantacı esnafının gösterdiği tepkinin iktidarın esnaflarımızın yaşadığı sorunlara kayıtsız kalmakta ısrar ettiğinin gösterdiğini söyledi. Her zaman her yerde esnafımızın yaşadığı sorunları dile getirdiklerini kaydeden CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Esnaflarımızın sorunları içinde bulunduğunu her zeminde anlatıyoruz. Ne yazık ki iktidar kayıtsız kalmakta ısrar ediyor. Bugün esnafın masa sandalye yakması içinde bulundukları durumu anlatır diye umuyoruz. 7-8 aydır esnafımızın sorunlarını rapor ediyor ve kamuoyuna iletiyoruz. Genel durumun dışında bilhassa kahvehane, servis minibüsçüleri, lokantacılar, bakkallar ve kantinci esnafının çaresizliğini özellikle dile getirdik. Ancak CHP olarak esnafa karşılıksız verilecek desteklerin ekonomiyi canlandıracağı yönündeki telkinlerimiz dikkate alınmadı. Müzisyeninden esnafına intihar eden insanların sayısı hızla artıyor. İktidar yandaş 5 işadamını düşündüğünün yüzde biri kadar vatandaşı düşünmedi. Kongreler üst üste insan yığınlarıyla yapılırken, dükkânındaki 4-5 masada çiğköfte, tatlı, çorba vs satmasına izin verilmeyen esnaftan Bağ-Kur primleri tahsil edilmeye devam edildi. Bilhassa Konya esnafı diğer illere göre daha da fazla zarar gördü. Hukuki ve yasal hiçbir standart bırakmayan hükümet, Konya’ya üvey evlat muamelesi yaparak normalleşmeye dair esnafı rahatlatacak hiçbir adım atmadı. Ezilenlerin, alın teri ile geçinenlerin yanında olan CHP iktidarı ile bu adaletsizlik ortadan kalkacaktır. Konyalı hemşerilerimizi sandıkta gereğini yapmaya davet ediyoruz” dedi.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş salgınla mücadele kapsamında Konya’nın Çok Riskli İller arasında olması ve kademeli normalleşmeye geçememesinden dolayı ekonomik sıkıntı içindeki lokantacı esnafının gösterdiği tepkinin iktidarın esnaflarımızın yaşadığı sorunlara kayıtsız kalmakta ısrar ettiğinin gösterdiğini söyledi.

Her zaman her yerde esnafımızın yaşadığı sorunları dile getirdiklerini kaydeden CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Esnaflarımızın sorunları içinde bulunduğunu her zeminde anlatıyoruz. Ne yazık ki iktidar kayıtsız kalmakta ısrar ediyor. Bugün esnafın masa sandalye yakması içinde bulundukları durumu anlatır diye umuyoruz. 7-8 aydır esnafımızın sorunlarını rapor ediyor ve kamuoyuna iletiyoruz. Genel durumun dışında bilhassa kahvehane, servis minibüsçüleri, lokantacılar, bakkallar ve kantinci esnafının çaresizliğini özellikle dile getirdik. Ancak CHP olarak esnafa karşılıksız verilecek desteklerin ekonomiyi canlandıracağı yönündeki telkinlerimiz dikkate alınmadı. Müzisyeninden esnafına intihar eden insanların sayısı hızla artıyor. İktidar yandaş 5 işadamını düşündüğünün yüzde biri kadar vatandaşı düşünmedi. Kongreler üst üste insan yığınlarıyla yapılırken, dükkânındaki 4-5 masada çiğköfte, tatlı, çorba vs satmasına izin verilmeyen esnaftan Bağ-Kur primleri tahsil edilmeye devam edildi. Bilhassa Konya esnafı diğer illere göre daha da fazla zarar gördü. Hukuki ve yasal hiçbir standart bırakmayan hükümet, Konya’ya üvey evlat muamelesi yaparak normalleşmeye dair esnafı rahatlatacak hiçbir adım atmadı. Ezilenlerin, alın teri ile geçinenlerin yanında olan CHP iktidarı ile bu adaletsizlik ortadan kalkacaktır. Konyalı hemşerilerimizi sandıkta gereğini yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.