whatsapp

Biçerdöverlere sıkı denetim

EKONOMİ 19.07.2018 - 13:56, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Biçerdöverlere sıkı denetim

Seydişehir’de hasat sezonunun başlamasıyla birlikte Ziraat Odası ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü biçerdöverlerin teknik yeterliliğini ve ekinleri denetledi. Mahalle arazilerini gezen Ziraat Odası Başkanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, biçerdöverlerin mekanik olarak iyi çalışıp çalışmadığını anlamak için denetimler yaptıklarını söyledi. Konuyla ilgili bilgiler veren Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, yaptığı açıklamada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziraat mühendisleri ve teknik elemanlarla biçerdöverleri yerinde, sahada görerek dane kaybını önlemek için denetlediklerini aktardı. Denetimlerin süreceğini belirten Korkmaz, “ Biçerdöverin ne kadar dökmesi gerektiğini inceliyoruz. Biçerdöver​ ​operatörlerinin tecrübeli ve ehliyetli olup olmadığını da kontrol ediyoruz. Daha yavaş gidip temkinli olarak biçmeleri için önerilerde bulunuyoruz. Amacımız verimi artırmak ve dane kaybının en aza inmesidir. Yüksek rekolte bekliyoruz. Şu an için gördüğümüz kadarıyla 260 bin dekar hububat ekili arazilerimizde 150 biçerdöverden dane kaybı bir tanesinde görüldü. Onu da uyardık. Dane kaybı Türkiye ekonomisinde bir zarardır. Çiftçimize de büyük bir kayıptır. Bu kadar emek sarf ederek, para harcayarak ekim yapıyor. Ancak dane kaybı olduğu takdirde emeği boşa gidiyor.’’dedi. Ekiplere çalışmalarından dolayı teşekkür eden Çiftçi Yakup Uysal, “Ziraat Odası ve tarım yetkililerimiz sağ olsunlar her zaman bizlerin yanında. Ne zaman bir şey olsa hemen tarlalarımıza gelirler ve işlerimizle yakından ilgilenirler” dedi.

Seydişehir’de hasat sezonunun başlamasıyla birlikte Ziraat Odası ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü biçerdöverlerin teknik yeterliliğini ve ekinleri denetledi.

Mahalle arazilerini gezen Ziraat Odası Başkanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, biçerdöverlerin mekanik olarak iyi çalışıp çalışmadığını anlamak için denetimler yaptıklarını söyledi.

Konuyla ilgili bilgiler veren Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, yaptığı açıklamada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziraat mühendisleri ve teknik elemanlarla biçerdöverleri yerinde, sahada görerek dane kaybını önlemek için denetlediklerini aktardı.

Denetimlerin süreceğini belirten Korkmaz, “ Biçerdöverin ne kadar dökmesi gerektiğini inceliyoruz. Biçerdöver​ ​operatörlerinin tecrübeli ve ehliyetli olup olmadığını da kontrol ediyoruz. Daha yavaş gidip temkinli olarak biçmeleri için önerilerde bulunuyoruz. Amacımız verimi artırmak ve dane kaybının en aza inmesidir. Yüksek rekolte bekliyoruz. Şu an için gördüğümüz kadarıyla 260 bin dekar hububat ekili arazilerimizde 150 biçerdöverden dane kaybı bir tanesinde görüldü. Onu da uyardık. Dane kaybı Türkiye ekonomisinde bir zarardır. Çiftçimize de büyük bir kayıptır. Bu kadar emek sarf ederek, para harcayarak ekim yapıyor. Ancak dane kaybı olduğu takdirde emeği boşa gidiyor.’’dedi.

Ekiplere çalışmalarından dolayı teşekkür eden Çiftçi Yakup Uysal, “Ziraat Odası ve tarım yetkililerimiz sağ olsunlar her zaman bizlerin yanında. Ne zaman bir şey olsa hemen tarlalarımıza gelirler ve işlerimizle yakından ilgilenirler” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.