whatsapp

Bin 400 öğrenci okula ilk adımını attı

EĞİTİM 21.09.2020 - 23:11, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Bin 400 öğrenci okula ilk adımını attı

Seydişehir’de toplam Bin 400 ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi öğrenci, seyreltilmiş uygulamalarla haftada bir gün olacak şekilde okula ilk adımını attı. Kovid-19 salgını nedeniyle mart ayından beri kapalı olan okullar, alınan tedbirler çerçevesinde kapılarını anasınıfı 600 ve ilkokul 1'inci sınıflar 800 öğrenci için açtı. Yüz yüze eğitimin başlaması dolayısıyla 27 okulda gerekli tüm dezenfeksiyon çalışmaları tamamlandı, gerekli hijyen ve dezenfektan ihtiyaçları da karşılandı. Okulların açıldığı ilk haftayı kapsayan uyum programı okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1'inci sınıflarda "1 gün yüz yüze eğitim" şeklinde olacak. Öğrencinin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu tutulmayacak, veli yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek. Uyum haftasından sonra ise haftada 2 gün her biri 30'ar dakikalık 5 ders saati yüz yüze eğitim yapılacak. Ders saatleri arasında 10'ar dakikalık dinlenme süresi verilecek. Okul yönetimlerince teneffüs saatlerinde öğrenciler arasındaki sosyal mesafenin korunması için nöbet görevi de dâhil olmak üzere gerekli planlamalar gerçekleştirilecek. Yüz yüze eğitim sürecinde okullara zorunlu olmadıkça ziyaretçi kabul edilmeyecek. Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıflar uyum programı etkinliklerinde, çocuklar sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirilecek. Hijyen, sosyal mesafe, korku ve kaygılardan kurtulma gibi etkinliklerin yanı sıra öğrencilerin okulu ve çalışanları tanımalarına yönelik etkinlikler düzenlenecek. 27 okulda 150 öğretmen görev yapacak. İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, okulları ziyaret ederek öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Seydişehir’de toplam Bin 400 ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi öğrenci, seyreltilmiş uygulamalarla haftada bir gün olacak şekilde okula ilk adımını attı.
Kovid-19 salgını nedeniyle mart ayından beri kapalı olan okullar, alınan tedbirler çerçevesinde kapılarını anasınıfı 600 ve ilkokul 1'inci sınıflar 800 öğrenci için açtı. Yüz yüze eğitimin başlaması dolayısıyla 27 okulda gerekli tüm dezenfeksiyon çalışmaları tamamlandı, gerekli hijyen ve dezenfektan ihtiyaçları da karşılandı.

Okulların açıldığı ilk haftayı kapsayan uyum programı okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1'inci sınıflarda "1 gün yüz yüze eğitim" şeklinde olacak. Öğrencinin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu tutulmayacak, veli yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek. Uyum haftasından sonra ise haftada 2 gün her biri 30'ar dakikalık 5 ders saati yüz yüze eğitim yapılacak. Ders saatleri arasında 10'ar dakikalık dinlenme süresi verilecek. Okul yönetimlerince teneffüs saatlerinde öğrenciler arasındaki sosyal mesafenin korunması için nöbet görevi de dâhil olmak üzere gerekli planlamalar gerçekleştirilecek.

Yüz yüze eğitim sürecinde okullara zorunlu olmadıkça ziyaretçi kabul edilmeyecek. Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıflar uyum programı etkinliklerinde, çocuklar sağlıklı yaşam konusunda bilgilendirilecek. Hijyen, sosyal mesafe, korku ve kaygılardan kurtulma gibi etkinliklerin yanı sıra öğrencilerin okulu ve çalışanları tanımalarına yönelik etkinlikler düzenlenecek. 27 okulda 150 öğretmen görev yapacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, okulları ziyaret ederek öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.