whatsapp

Bisikletçilerin tarihe yolculuğu

SPOR 03.12.2017 - 18:13, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Bisikletçilerin tarihe yolculuğu

Seydişehir Bisiklet topluluğu 15 kişilik bir grup ile Beyşehir’in Fasıllar mahallesindeki Hitit kalıntılarına tur düzenleyerek pedal çevirdiler.
Seydişehir’den yola çıkan grup Beyşehir ve Konyalı bisikletçilerle Fasıllar mahallesinde bir araya gelerek Hitit tarihi kalıntılarını birlikte gezdiler. Seydişehir Bisiklet topluluğu ekip başkanı Ali Öz, yaptığı açıklamada düzenlenen bisiklet turunun çok keyifli bir gezi olduğunu, her hafta kişi sayısını ve yol mesafesini artırarak farklı tarihi mekânlara geziler düzenlediklerini ifade etti. Çevredeki tarihi yerleri keşfetmek ve kaynaşmak adına pedal çevirdiklerini belirten Ali Öz, ‘’Sabahın erken saatinde yola çıktık. Güzergâhımızdaki Fasıllar mahallesindeki tarihi kalıntıları gördük.  Amacımız öncelikle kaynaşmayı sağlamak, Hem spor yapmak hem de doğa ile baş başa kalıp tarihi ve turistik mekânları gezmek için böyle bir gezi düzenledik. Doğal güzellikler açısından çok zengin bir bölgedeyiz. Her hafta bir etkinlikte bir araya gelerek bisiklet sporunu da gençlere sevdirmek istiyoruz" diye konuştu.
Seydişehir Bisiklet topluluğu 15 kişilik bir grup ile Beyşehir’in Fasıllar mahallesindeki Hitit kalıntılarına tur düzenleyerek pedal çevirdiler.

Seydişehir’den yola çıkan grup Beyşehir ve Konyalı bisikletçilerle Fasıllar mahallesinde bir araya gelerek Hitit tarihi kalıntılarını birlikte gezdiler.

Seydişehir Bisiklet topluluğu ekip başkanı Ali Öz, yaptığı açıklamada düzenlenen bisiklet turunun çok keyifli bir gezi olduğunu, her hafta kişi sayısını ve yol mesafesini artırarak farklı tarihi mekânlara geziler düzenlediklerini ifade etti.
Çevredeki tarihi yerleri keşfetmek ve kaynaşmak adına pedal çevirdiklerini belirten Ali Öz, ‘’Sabahın erken saatinde yola çıktık. Güzergâhımızdaki Fasıllar mahallesindeki tarihi kalıntıları gördük.  Amacımız öncelikle kaynaşmayı sağlamak, Hem spor yapmak hem de doğa ile baş başa kalıp tarihi ve turistik mekânları gezmek için böyle bir gezi düzenledik. Doğal güzellikler açısından çok zengin bir bölgedeyiz. Her hafta bir etkinlikte bir araya gelerek bisiklet sporunu da gençlere sevdirmek istiyoruz" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.