whatsapp

Boş geçen koskoca bir yıl

ANALİZ 24.09.2020 - 02:22, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Boş geçen koskoca bir yıl

2020 yılından söz ediyorum. Şunun şurasında Ekim ayına geldik. Bahar ve yaz ayı bitti. Sonbaharda ne olur bilmeyiz. Pandemi süreci vardır biliyoruz. Başka şehirlerde bu sorun yok mu? Onlar memleketleri için bir şeyler yapıyorlar. Bizlerin seçtiği yabancı milletvekilleri ilçemiz için bir şey yapmıyor. Geçen gün bir milletvekili geldi gitti. Biz nasıl dert yanıyorsak oda aynısını tekrar etti gitti. Boş lafların havada uçuştuğu bir bahar ve yazı daha geride bıraktık. Sonbaharın ne göstereceği bilinmez. Koskoca bir yıl Seydişehir’in temel sorunlarının hiç birisinin çözümü doğrultusunda ciddi bir adım atılmadan yürüyüp gidiyor. İşsizlik korkunç boyutlarda! Yazın son aylarında açıklanan yatırım projelerinin kıştan önce yaşama geçip geçmeyeceği ve daha önemlisi, açıklanan muhtemel istihdam rakamlarının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği belli değil. Türkiye’de korona salgını, yaz aylarında iyimser rakamlara değil, tam tersine tanıklık etti. Seydişehir ise bu konuda da bir ayrıcalık yaratamadı. Türkiye geneline parelel tablolar verdi. Koronadan insan ölümleri hepimizi üzüyor. Kentin çok üyeli STK’ları, Mart’tan bu yana olduğu gibi yaz aylarında da yardımlaşma/dayanışma çağrılarına kulaklarını kapattılar. Maske, dezenfektan, muhtaçlara ayni/nakti destek etkinliklerine bir ikisinin dışında, neredeyse sıfır katkı sağladılar! İlçemizde birçok öğrencinin bilgisayar, Internet, TV si maalesef yok. Köyler ölü gibi. Bunlara bir çözüm ve katkıları yok. Uzaktan eğitimin başladığı şu günlerde, Seydişehir genelinde bir tarama yapılarak bilgisayarı, tableti ve interneti olmayan öğrencilerin olup olmadığı saptanamadı. Eğer varsa (ki olmaması mümkün değil) onlara uzaktan destek için bir kampanya açılamadı. Kent, bu yıl da, rutin hizmetleri aşan bir performansa tanık olamadı. Özetle, bu yıl halkın yaşamına dokunan müşfik ellerden yoksun şekilde geçiyor. Sonbahar ve kış ayların bunların hiç değilse bir kısmı telafi edilebilir mi? Bekleyelim…

2020 yılından söz ediyorum. Şunun şurasında Ekim ayına geldik. Bahar ve yaz ayı bitti. Sonbaharda ne olur bilmeyiz. Pandemi süreci vardır biliyoruz. Başka şehirlerde bu sorun yok mu? Onlar memleketleri için bir şeyler yapıyorlar. Bizlerin seçtiği yabancı milletvekilleri ilçemiz için bir şey yapmıyor. Geçen gün bir milletvekili geldi gitti. Biz nasıl dert yanıyorsak oda aynısını tekrar etti gitti. Boş lafların havada uçuştuğu bir bahar ve yazı daha geride bıraktık. Sonbaharın ne göstereceği bilinmez.

Koskoca bir yıl Seydişehir’in temel sorunlarının hiç birisinin çözümü doğrultusunda ciddi bir adım atılmadan yürüyüp gidiyor.

İşsizlik korkunç boyutlarda! Yazın son aylarında açıklanan yatırım projelerinin kıştan önce yaşama geçip geçmeyeceği ve daha önemlisi, açıklanan muhtemel istihdam rakamlarının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği belli değil.

Türkiye’de korona salgını, yaz aylarında iyimser rakamlara değil, tam tersine tanıklık etti.

Seydişehir ise bu konuda da bir ayrıcalık yaratamadı. Türkiye geneline parelel tablolar verdi. Koronadan insan ölümleri hepimizi üzüyor.

Kentin çok üyeli STK’ları, Mart’tan bu yana olduğu gibi yaz aylarında da yardımlaşma/dayanışma çağrılarına kulaklarını kapattılar. Maske, dezenfektan, muhtaçlara ayni/nakti destek etkinliklerine bir ikisinin dışında, neredeyse sıfır katkı sağladılar! İlçemizde birçok öğrencinin bilgisayar, Internet, TV si maalesef yok. Köyler ölü gibi. Bunlara bir çözüm ve katkıları yok.

Uzaktan eğitimin başladığı şu günlerde, Seydişehir genelinde bir tarama yapılarak bilgisayarı, tableti ve interneti olmayan öğrencilerin olup olmadığı saptanamadı. Eğer varsa (ki olmaması mümkün değil) onlara uzaktan destek için bir kampanya açılamadı.

Kent, bu yıl da, rutin hizmetleri aşan bir performansa tanık olamadı.

Özetle, bu yıl halkın yaşamına dokunan müşfik ellerden yoksun şekilde geçiyor.

Sonbahar ve kış ayların bunların hiç değilse bir kısmı telafi edilebilir mi?

Bekleyelim…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.