whatsapp

Boynuz uzunluğu 118 santimetre olan dağ keçisi avlandı

SPOR 21.12.2016 - 16:54, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Boynuz uzunluğu 118 santimetre olan dağ keçisi avlandı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, amatör bir avcı tarafından gerçekleştirilen avda, boynuz uzunluğu 118 santimetre olan dağ keçisi avlandı.
Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü Milli Parklar Müdürlüğünce, Toroslar'daki Giden Gelmez Dağları'nda av turizmi kapsamında izinli avcılık faaliyetleri sürüyor. Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü'ne müracaat ederek avlanma iznini alan Hikmet Balcı, Toroslar'daki Giden Gelmez Dağları'nda boynuz uzunluğu 118 santimetre olan dağ keçisi avladı. Balcı, geceyi av sahasında, dağda geçirdiğini söyledi. Av izni için 4 bin lira para yatırdığını ifade eden Balcı, "Giden Gelmez dağlarındaki av sahasında oldukça zorlu şartlarda avlanmama rağmen, 11 yaşında boynuz uzunluğu 118 santimetre olan bir erkek dağ keçisi avladım." dedi.  Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, Sadece 8 yaş üstü erkek keçilerin avlanmasına izin verildiğini dile getirerek ‘’2016-2017 yılında bizden izin belgesini alan yerel avcılarımız parasını yatırdıktan sonra Giden gelmez dağlarında avlanıyorlar. Amacı ise Yaban hayatına katkı sağlamak ve hobi amaçlı resmi av turizmini geliştirmektir.’’diye konuştu.
Konya'nın Seydişehir ilçesinde, amatör bir avcı tarafından gerçekleştirilen avda, boynuz uzunluğu 118 santimetre olan dağ keçisi avlandı.

Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü Milli Parklar Müdürlüğünce, Toroslar'daki Giden Gelmez Dağları'nda av turizmi kapsamında izinli avcılık faaliyetleri sürüyor. Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü'ne müracaat ederek avlanma iznini alan Hikmet Balcı, Toroslar'daki Giden Gelmez Dağları'nda boynuz uzunluğu 118 santimetre olan dağ keçisi avladı. Balcı, geceyi av sahasında, dağda geçirdiğini söyledi. Av izni için 4 bin lira para yatırdığını ifade eden Balcı, "Giden Gelmez dağlarındaki av sahasında oldukça zorlu şartlarda avlanmama rağmen, 11 yaşında boynuz uzunluğu 118 santimetre olan bir erkek dağ keçisi avladım." dedi.

 Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener, Sadece 8 yaş üstü erkek keçilerin avlanmasına izin verildiğini dile getirerek ‘’2016-2017 yılında bizden izin belgesini alan yerel avcılarımız parasını yatırdıktan sonra Giden gelmez dağlarında avlanıyorlar. Amacı ise Yaban hayatına katkı sağlamak ve hobi amaçlı resmi av turizmini geliştirmektir.’’diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.