whatsapp

Bu tarihi evlerin 300 yıllık geçmişi var

TURİZM 24.12.2018 - 03:30, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Bu tarihi evlerin 300 yıllık geçmişi var

Seydişehir’e 13 km uzaklıktaki yenice köyde 300 yıllık tarihe sahip kullanılmayan kerpiç evleri görenler hayran kalıyor. Yüzlerce yıllık kullanılmayan kerpiç evler bozulmadan günümüze kadar ulaşmayı başarmış. Köylüler dedelerinden kalan kerpiç evlere gözü gibi bakıp kolluyor. Köy sadece tarihi evleriyle değil, yanı başındaki hisar tepe olarak bilinen yerde 4000 yıllık amfitiyatronun olduğu bir Roma harabesi vardır. Bu harabelerde bulunan Roma devri aslan heykelleri, Seydişehir'e getirilmiş ve halen Belediye meydanında sergilenmektedir. Ayrıca Yeniceköy’ün kuzeyinde Amblada (Asartepe), Seydişehir’in Kavak, Kızılca ve Yenice köylerinin orta noktasında tepelik bir alanda yer alan antik bir yerleşim merkezidir. Yani, Yeniceköy’ün kuzeyi, Kavak köyünün batısı ve Kızılca köyün güneyinde yer alır. Köydeki kullanılmayan kerpiç evlerin 300 yıllık geçmişe sahip olduğunu ifade eden Yenice köylüler, “Köyümüz adeta bir tabiat harikası. Evlerimiz kerpiç ve dedelerimizden kalma. Onlara gözümüz gibi bakıyoruz. Köyümüze son yıllarda hafta sonu fotoğrafçılar gelip bol bol çekim yapıyorlar. Köyümüzün sadece evleri değil, doğal güzellikleri de var. Köyümüzün yanında yaylamız ve eski su değirmeni ve bu bölgede üzüm bağlarının çokluğu nedeniyle pekmez yapımında kullanılan su künkleri kalıntılarının olduğunu söylediler. Bu köydeki bir çok saklı güzellikleri herkesin görmesi igerekir.

Seydişehir’e 13 km uzaklıktaki yenice köyde 300 yıllık tarihe sahip kullanılmayan kerpiç evleri görenler hayran kalıyor.

Yüzlerce yıllık kullanılmayan kerpiç evler bozulmadan günümüze kadar ulaşmayı başarmış. Köylüler dedelerinden kalan kerpiç evlere gözü gibi bakıp kolluyor.

Köy sadece tarihi evleriyle değil, yanı başındaki hisar tepe olarak bilinen yerde 4000 yıllık amfitiyatronun olduğu bir Roma harabesi vardır.

Bu harabelerde bulunan Roma devri aslan heykelleri, Seydişehir'e getirilmiş ve halen Belediye meydanında sergilenmektedir.

Ayrıca Yeniceköy’ün kuzeyinde Amblada (Asartepe), Seydişehir’in Kavak, Kızılca ve Yenice köylerinin orta noktasında tepelik bir alanda yer alan antik bir yerleşim merkezidir.

Yani, Yeniceköy’ün kuzeyi, Kavak köyünün batısı ve Kızılca köyün güneyinde yer alır.

Köydeki kullanılmayan kerpiç evlerin 300 yıllık geçmişe sahip olduğunu ifade eden Yenice köylüler, “Köyümüz adeta bir tabiat harikası. Evlerimiz kerpiç ve dedelerimizden kalma. Onlara gözümüz gibi bakıyoruz. Köyümüze son yıllarda hafta sonu fotoğrafçılar gelip bol bol çekim yapıyorlar.

Köyümüzün sadece evleri değil, doğal güzellikleri de var. Köyümüzün yanında yaylamız ve eski su değirmeni ve bu bölgede üzüm bağlarının çokluğu nedeniyle pekmez yapımında kullanılan su künkleri kalıntılarının olduğunu söylediler.

Bu köydeki bir çok saklı güzellikleri herkesin görmesi igerekir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.