whatsapp

ÇAYKUR’dan ‘Mezopotamya’ Lezzeti

EKONOMİ 19.03.2020 - 00:57, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

ÇAYKUR’dan ‘Mezopotamya’ Lezzeti

Çayda farklı damak tadına sahip tüketiciler için, tüketicilerin tercihleri göz önüne alınarak yeni bir ürün pazara sunuldu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ÇAYKUR çay ürünlerinin tüketimini artırmak amacıyla, ar-ge çalışmaları neticesinde, bölge tüketicilerinin tercihleri başta olmak üzere sertlik derecesi yüksek, yöre insanının tüketim alışkanlığına en yakın olan ve özel olarak harmanlanan ‘Mezopotamya Çayı’ üretildi. İsmini, Dicle ve Fırat nehirleri arasında kalan geniş bir coğrafyaya verilen ad olan Mezopotamya’dan alan ‘ÇAYKUR Mezopotamya Çayı’ paketinin gramaj ve görsel dizaynında da yine bölge tüketicilerinin tercih ve önerileri baz alındı. Yerel motif ve renklerin kullanıldığı 400 gramlık karton kutular 20 Şubat’ta raflarda yerini aldı. 20 ilde ‘Mezopotamya çayı’ tüketicinin beğenisine sunuldu Muş, Diyarbakır, Şanlıurfa, Tunceli, Mardin, Bingöl, Mersin, Gaziantep, Hatay, Batman, Ağrı, Malatya, Adana, Hakkâri, Adıyaman, Şırnak, Van, Elazığ, Siirt, Bitlis olmak üzere ilk etapta 20 ilde ve ÇAYKUR Genel Müdürlüğü önünde bulunan Çay Satış Mağazasında Mezopotamya Çayı satışa sunuldu. Gelecek taleplere göre ülkemizin diğer illerinde de satışı gerçekleştirilecek. Kadim medeniyetlerin beşiği, ortak paydası olan Mezopotamya’dan ilham alan Mezopotamya Çayı ile ÇAYKUR ürün yelpazesini genişletirken; milli ve yerli üretim çay ile sadece ülkemizde değil, dünyanın birçok ülkesinde de tanınır, bilinir ve tüketim piyasasında da söz sahibi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Çayda farklı damak tadına sahip tüketiciler için, tüketicilerin tercihleri göz önüne alınarak yeni bir ürün pazara sunuldu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ÇAYKUR çay ürünlerinin tüketimini artırmak amacıyla, ar-ge çalışmaları neticesinde, bölge tüketicilerinin tercihleri başta olmak üzere sertlik derecesi yüksek, yöre insanının tüketim alışkanlığına en yakın olan ve özel olarak harmanlanan ‘Mezopotamya Çayı’ üretildi.

İsmini, Dicle ve Fırat nehirleri arasında kalan geniş bir coğrafyaya verilen ad olan Mezopotamya’dan alan ‘ÇAYKUR Mezopotamya Çayı’ paketinin gramaj ve görsel dizaynında da yine bölge tüketicilerinin tercih ve önerileri baz alındı. Yerel motif ve renklerin kullanıldığı 400 gramlık karton kutular 20 Şubat’ta raflarda yerini aldı.

20 ilde ‘Mezopotamya çayı’ tüketicinin beğenisine sunuldu

Muş, Diyarbakır, Şanlıurfa, Tunceli, Mardin, Bingöl, Mersin, Gaziantep, Hatay, Batman, Ağrı, Malatya, Adana, Hakkâri, Adıyaman, Şırnak, Van, Elazığ, Siirt, Bitlis olmak üzere ilk etapta 20 ilde ve ÇAYKUR Genel Müdürlüğü önünde bulunan Çay Satış Mağazasında Mezopotamya Çayı satışa sunuldu. Gelecek taleplere göre ülkemizin diğer illerinde de satışı gerçekleştirilecek.

Kadim medeniyetlerin beşiği, ortak paydası olan Mezopotamya’dan ilham alan Mezopotamya Çayı ile ÇAYKUR ürün yelpazesini genişletirken; milli ve yerli üretim çay ile sadece ülkemizde değil, dünyanın birçok ülkesinde de tanınır, bilinir ve tüketim piyasasında da söz sahibi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.