whatsapp

CHP İstiklal marşı mesajı yayınladı

SİYASET 12.03.2021 - 00:29, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

CHP İstiklal marşı mesajı yayınladı

CHP Seydişehir ilçe başkanı Orhan Özel istiklal marşının kabulünün 100. yılı ile ilgili bir mesaj yayınladı  İlçe Başkanı Orhan Özel mesajında;  İstiklal Marşı yazarı ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk milletvekilleri arasında yer alan Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı sonrasında TBMM tarafından talep edilen İstiklal Marşı'nı hiçbir menfaat ve ücret kabul etmeden yazmış ve Yüce Türk Milletine bağışlamıştır. İstiklal Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisinde 12 Mart 1921'de yapılan oturumda Türkiye'nin milli marşı olarak kabul edildi. Türk Milletinin var olmasını ve yaşamasını en iyi şekilde yansıtan İstiklal Marşımızı 100. Yılında aynı şevk ve heyecanla kutluyoruz. Biz inanıyoruzki bizim marşımız dünyanın en içten, duygu dolu marşıdır. Başkan Özel mesajına şöyle devam etti; "Türk ulusunun bağımsızlığı ve egemenliğini temsil eden en önemli değerlerin başında gelen İstiklal Marşı, Türk milletinin duygularını yansıtan sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyeti ile yaşayacak, Dünya’nın en anlamlı marşıdır. 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marşı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmıştır.  1921 yılında açılan bir güfte yarışmasına 724 şiir katıldı. Hiçbiri İstiklal Marşı olabilecek nitelikte bulunamadı, Yarışmanın para ödüllü olması sebebiyle yarışmaya katılmak istemeyen Mehmet Akif Ersoy, aldığı davet üzerine fikrini değiştirerek Türk ordusuna hitap ettiği şiiri kaleme aldı. Kurtuluş savaşını anlatan ve Türkiye’nin geleceğine ışık tutan İstiklal Marşı TBMM tarafından kabul edildi.  Korkma diye başlayan bu anlamlı marşın 10 kıtasını da dikkatle ezberleyip, her bir kelimenin anlamını içimize sindirerek, günlük hayatımıza yansıtmalıyız. Milletimiz kendisine armağan edilen cennet vatanı ve İstiklal Marşı’nı daima kalbinde hissedecek, her zaman her yerde her koşulda bu marşı coşkuyla söyleyecektir. Bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden ve bayrak sevgisinden asla vazgeçmeyecektir. Bu duygu ve düşünceler ile başta Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve İstiklal marşını Türk milletine armağan eden, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyen Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum." dedi. 

CHP Seydişehir ilçe başkanı Orhan Özel istiklal marşının kabulünün 100. yılı ile ilgili bir mesaj yayınladı 

İlçe Başkanı Orhan Özel mesajında; 

İstiklal Marşı yazarı ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk milletvekilleri arasında yer alan Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı sonrasında TBMM tarafından talep edilen İstiklal Marşı'nı hiçbir menfaat ve ücret kabul etmeden yazmış ve Yüce Türk Milletine bağışlamıştır. İstiklal Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisinde 12 Mart 1921'de yapılan oturumda Türkiye'nin milli marşı olarak kabul edildi. Türk Milletinin var olmasını ve yaşamasını en iyi şekilde yansıtan İstiklal Marşımızı 100. Yılında aynı şevk ve heyecanla kutluyoruz. Biz inanıyoruzki bizim marşımız dünyanın en içten, duygu dolu marşıdır.

Başkan Özel mesajına şöyle devam etti; "Türk ulusunun bağımsızlığı ve egemenliğini temsil eden en önemli değerlerin başında gelen İstiklal Marşı, Türk milletinin duygularını yansıtan sonsuza kadar Türkiye Cumhuriyeti ile yaşayacak, Dünya’nın en anlamlı marşıdır. 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marşı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmıştır. 

1921 yılında açılan bir güfte yarışmasına 724 şiir katıldı. Hiçbiri İstiklal Marşı olabilecek nitelikte bulunamadı, Yarışmanın para ödüllü olması sebebiyle yarışmaya katılmak istemeyen Mehmet Akif Ersoy, aldığı davet üzerine fikrini değiştirerek Türk ordusuna hitap ettiği şiiri kaleme aldı. Kurtuluş savaşını anlatan ve Türkiye’nin geleceğine ışık tutan İstiklal Marşı TBMM tarafından kabul edildi. 

Korkma diye başlayan bu anlamlı marşın 10 kıtasını da dikkatle ezberleyip, her bir kelimenin anlamını içimize sindirerek, günlük hayatımıza yansıtmalıyız. Milletimiz kendisine armağan edilen cennet vatanı ve İstiklal Marşı’nı daima kalbinde hissedecek, her zaman her yerde her koşulda bu marşı coşkuyla söyleyecektir. Bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden ve bayrak sevgisinden asla vazgeçmeyecektir. Bu duygu ve düşünceler ile başta Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve İstiklal marşını Türk milletine armağan eden, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyen Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum." dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.