whatsapp

CHP kadın kollarından, istismarı açıklaması

SİYASET 11.06.2020 - 16:33, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

CHP kadın kollarından, istismarı açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Seydişehir Kadın Kolları Başkanı Şerife Çobanoğlu, yaptığı basın açıklamasında ne yazık ki kadına yönelik şiddetin vahim bir noktaya geldiğine dikkat çekti.   Yeni infaz yasasının yarattığı tahliyelerin şiddeti artırdığını dile getiren Çobanoğlu, ‘’Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun açıkladığı verilere göre Mayıs ayında 21 Kadın kardeşimiz, Nisan ayında ise 20 kadın kardeşimiz erkekler tarafından katledildi. Caydırıcı yasalar uygulanmadıkça erkek akıl, erkek yargı, erkek devlet anlayışı değişmedikçe, kadınları güçlendirici önlemler alınmadıkça  şiddet önlenemeyecek! Katillere hak ettikleri cezaları vermeden, toplum içine bırakanlar da bu suça ortaktır. Biz  şiddeti öven tüm yaklaşımları teşhir edeceğiz. Katillerin hak ettiği cezayı alması için bütün davaların sonuna kadar takipçisi olacağız. Nafakayı kaldırmak için yasa hazırlıkları yapanlar,  6284 sayılı Yasayı kaldırmak isteyenler, İstanbul Sözleşmesi’nden devletin imzasını çekmesi için uğraşanlar katledilen kız kardeşlerimizin cinayetlerinin sorumlusudur. Bu memlekette özgür ve eşit yaşayacağımız, emeğin sömürülmediği bir yaşam için mücadele edeceğiz’ ’dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Seydişehir Kadın Kolları Başkanı Şerife Çobanoğlu, yaptığı basın açıklamasında ne yazık ki kadına yönelik şiddetin vahim bir noktaya geldiğine dikkat çekti.  

Yeni infaz yasasının yarattığı tahliyelerin şiddeti artırdığını dile getiren Çobanoğlu, ‘’Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun açıkladığı verilere göre Mayıs ayında 21 Kadın kardeşimiz, Nisan ayında ise 20 kadın kardeşimiz erkekler tarafından katledildi. Caydırıcı yasalar uygulanmadıkça erkek akıl, erkek yargı, erkek devlet anlayışı değişmedikçe, kadınları güçlendirici önlemler alınmadıkça  şiddet önlenemeyecek! Katillere hak ettikleri cezaları vermeden, toplum içine bırakanlar da bu suça ortaktır. Biz  şiddeti öven tüm yaklaşımları teşhir edeceğiz. Katillerin hak ettiği cezayı alması için bütün davaların sonuna kadar takipçisi olacağız. Nafakayı kaldırmak için yasa hazırlıkları yapanlar, 

6284 sayılı Yasayı kaldırmak isteyenler, İstanbul Sözleşmesi’nden devletin imzasını çekmesi için uğraşanlar katledilen kız kardeşlerimizin cinayetlerinin sorumlusudur. Bu memlekette özgür ve eşit yaşayacağımız, emeğin sömürülmediği bir yaşam için mücadele edeceğiz’ ’dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.