whatsapp

CHP'li Özel: umut siyaseti yerine korku siyaseti yapıyorlar

SİYASET 02.03.2019 - 23:35, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

CHP'li Özel: umut siyaseti yerine korku siyaseti yapıyorlar

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Konya'nın Seydişehir ilçesinde seçim çalışmalar kapsamında açık hava toplantısına katıldı. Özel, Türkiye’de bir beka sorunun olmadığını, sadece bazı siyasi partilerin beka sorunu olduğunu söyledi. Türkiye'nin beka sorununun 1923'te çözüldüğünü dile getiren Özel, ‘’ 1923'te Cumhuriyet kuruluşundan günümüze kadar ülkede beka sorunu yaşanmadı. 81 ilde bayrağımız dalgalanmakta. 1951'de İnönü, daha sonra Menderes, ardından Ecevit, Turgut Özal bu ülkede 'beka sorunu var' demedi. Her parti kendi adayları, projeleri ve vaatleri ile yarıştı. Başta, Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli, 31 Mart seçimlerini bir beka seçimi olarak göstermeye çalışıyorlar. Umut siyaseti yerine korku siyaseti yapıyorlar. Vatandaşa verecekleri bir vaatleri, ortaya koyacakları bir umut ve vatandaşın bunun karşısında duyacağı bir heyecan yerine, 31 Mart'ı bir korku seçimine çevirmeye çalışıyorlar. 'Biz seçilmezsek mahvoldunuz' diyorlar. Allah R.Tayyip Erdoğan’ın düştüğü bu duruma düşmanımı dahi düşürmesin” şeklinde konuştu. Seçmenin cebinde iki kart olduğunu ifade eden Özel,  "Bu kartlardan bir tanesi, memnun olmadığın belediye başkanı varsa ona göstereceğin kırmızı karttır. Belediyeden memnun değilsen ver kırmızı kartı. Ama bir kart daha var o da sarı kart. Uyarı kartı. Kime? İktidara" dedi. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için iki kampanyanın yürütüldüğünü ifade eden Özel, "  Bütün CHP'li belediye başkan adayları Türkiye'ye umut ve güzel bir gelecek vadediyor. Gelecek vaat ediyor. Güzel sözler söylüyor, 'derman belediyeciliği ve martın sonu bahar' diyor. 'Şu hizmetleri yapacağız ve şunlardan ise uzak duracağız' diyor. AK Parti ve MHP vatandaştan umudu tüketmiş, Seydişehir’e, Konya’ya Türkiye'ye söyleyecek pozitif bir siyaseti yok. İşsizliği anlatmıyor. Hayat pahalılığını söyleyemiyorlar. " diye konuştu. Şehrin kalkınması için belediyenin iktidar partisinden olması gerektiğine dair yorumların olduğunu dile getiren Özel, "Bu doğru değil. Her türlü doğru projeyi destekleyecek Avrupa Birliği fonları var. CHP'nin kardeş belediye uygulaması var. CHP’nin Büyükşehir belediyeleriyle Seydişehir için küçük dokunuşlarla büyük hizmetler yapılmasını sağlayacağız. Genel başkanın önünde sus pus olmuş bir başkan değil vatandaşının, şehrinin sorunlarını genel başkanından büyükşehir başkanlarına götürecek cesaretli bir başkan adayımız olacaktır.’’ dedi. Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Katlav’a destek isteyen Özgür Özel daha sonra ilçeden ayrıldı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Konya'nın Seydişehir ilçesinde seçim çalışmalar kapsamında açık hava toplantısına katıldı.

Özel, Türkiye’de bir beka sorunun olmadığını, sadece bazı siyasi partilerin beka sorunu olduğunu söyledi.

Türkiye'nin beka sorununun 1923'te çözüldüğünü dile getiren Özel, ‘’ 1923'te Cumhuriyet kuruluşundan günümüze kadar ülkede beka sorunu yaşanmadı. 81 ilde bayrağımız dalgalanmakta. 1951'de İnönü, daha sonra Menderes, ardından Ecevit, Turgut Özal bu ülkede 'beka sorunu var' demedi. Her parti kendi adayları, projeleri ve vaatleri ile yarıştı. Başta, Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli, 31 Mart seçimlerini bir beka seçimi olarak göstermeye çalışıyorlar. Umut siyaseti yerine korku siyaseti yapıyorlar. Vatandaşa verecekleri bir vaatleri, ortaya koyacakları bir umut ve vatandaşın bunun karşısında duyacağı bir heyecan yerine, 31 Mart'ı bir korku seçimine çevirmeye çalışıyorlar. 'Biz seçilmezsek mahvoldunuz' diyorlar. Allah R.Tayyip Erdoğan’ın düştüğü bu duruma düşmanımı dahi düşürmesin” şeklinde konuştu.

Seçmenin cebinde iki kart olduğunu ifade eden Özel,  "Bu kartlardan bir tanesi, memnun olmadığın belediye başkanı varsa ona göstereceğin kırmızı karttır. Belediyeden memnun değilsen ver kırmızı kartı. Ama bir kart daha var o da sarı kart. Uyarı kartı. Kime? İktidara" dedi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için iki kampanyanın yürütüldüğünü ifade eden Özel, "  Bütün CHP'li belediye başkan adayları Türkiye'ye umut ve güzel bir gelecek vadediyor. Gelecek vaat ediyor. Güzel sözler söylüyor, 'derman belediyeciliği ve martın sonu bahar' diyor. 'Şu hizmetleri yapacağız ve şunlardan ise uzak duracağız' diyor. AK Parti ve MHP vatandaştan umudu tüketmiş, Seydişehir’e, Konya’ya Türkiye'ye söyleyecek pozitif bir siyaseti yok. İşsizliği anlatmıyor. Hayat pahalılığını söyleyemiyorlar. " diye konuştu.
Şehrin kalkınması için belediyenin iktidar partisinden olması gerektiğine dair yorumların olduğunu dile getiren Özel, "Bu doğru değil. Her türlü doğru projeyi destekleyecek Avrupa Birliği fonları var. CHP'nin kardeş belediye uygulaması var. CHP’nin Büyükşehir belediyeleriyle Seydişehir için küçük dokunuşlarla büyük hizmetler yapılmasını sağlayacağız. Genel başkanın önünde sus pus olmuş bir başkan değil vatandaşının, şehrinin sorunlarını genel başkanından büyükşehir başkanlarına götürecek cesaretli bir başkan adayımız olacaktır.’’ dedi.

Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Katlav’a destek isteyen Özgür Özel daha sonra ilçeden ayrıldı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.