whatsapp

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı

SİYASET 02.08.2017 - 12:38, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, 2019'da yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin çıkaracağı adaya ilişkin, 'Aziz Sancar'dan tut da İlber Ortaylı'ya kadar bir sürü isim konuşuluyor.' dedi.
Seydişehir CHP ilçe Başkanlığında partililerle bir araya gelen Bozkurt, bir daha yeni bir 'Ekmeleddin İhsanoğlu olayı' yaşanmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 2019'da yapılması beklenen seçimlere ilişkin konuşan Bozkurt, 'Ne yeni bir Ekmeleddin, ne de çatı aday olmayacaktır.' dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun Cumhurbaşkanlığı'na aday olmayacağını dile getiren Bozkurt, 'Çünkü karşımızdaki adam siyaseti doğal siyasi zeminde yapan bir ahlaka sahip değil. Bizim genel başkanımız çok layıktır, çok hakkıyla da yapar. Bu konuda tereddüdüm yok ama Kemal Bey'in aday olması durumunda bu işi Alevi-Sunni işine dökerler. Türkiye birbirine girer.' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için henüz isim telaffuz etmenin doğru olmadığını ancak CHP'nin bilgisi dâhilinde bazı isimlerin konuşulduğunu söyleyen Bozkurt, şöyle devam etti: 'Mesela İlhan Kesici ismi telaffuz ediliyor. İlhani Kesici 2011'den beri Cumhuriyet Halk Partisi 'nin Milletvekili. Yılmaz Büyükerşen adı telaffuz ediliyor. 2014'te de telaffuz edilmişti. Bana göre Yılmaz Büyükerşen 'in yaşı. 2019'da 83 yaşında olacak. Başka isimler de konuşuluyor. Aziz Sancar'dan tut da İlber Oltaylı 'ya kadar bir sürü isim konuşuluyor.' 'CHP, CHP'li olan bir adayla çıkacaktır.' diyen Bozkurt, adayın ön seçimle değil, ciddi bir kamuoyu yoklamasıyla belirlenmesi gerektiğini kaydetti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, 2019'da yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin çıkaracağı adaya ilişkin, 'Aziz Sancar'dan tut da İlber Ortaylı'ya kadar bir sürü isim konuşuluyor.' dedi.

Seydişehir CHP ilçe Başkanlığında partililerle bir araya gelen Bozkurt, bir daha yeni bir 'Ekmeleddin İhsanoğlu olayı' yaşanmasına izin vermeyeceklerini söyledi.
2019'da yapılması beklenen seçimlere ilişkin konuşan Bozkurt, 'Ne yeni bir Ekmeleddin, ne de çatı aday olmayacaktır.' dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun Cumhurbaşkanlığı'na aday olmayacağını dile getiren Bozkurt,
'Çünkü karşımızdaki adam siyaseti doğal siyasi zeminde yapan bir ahlaka sahip değil. Bizim genel başkanımız çok layıktır, çok hakkıyla da yapar. Bu konuda tereddüdüm yok ama Kemal Bey'in aday olması durumunda bu işi Alevi-Sunni işine dökerler. Türkiye birbirine girer.' ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı adaylığı için henüz isim telaffuz etmenin doğru olmadığını ancak CHP'nin bilgisi dâhilinde bazı isimlerin konuşulduğunu söyleyen Bozkurt, şöyle devam etti:
'Mesela İlhan Kesici ismi telaffuz ediliyor. İlhani Kesici 2011'den beri Cumhuriyet Halk Partisi 'nin Milletvekili. Yılmaz Büyükerşen adı telaffuz ediliyor. 2014'te de telaffuz edilmişti. Bana göre Yılmaz Büyükerşen 'in yaşı. 2019'da 83 yaşında olacak. Başka isimler de konuşuluyor. Aziz Sancar'dan tut da İlber Oltaylı 'ya kadar bir sürü isim konuşuluyor.'
'CHP, CHP'li olan bir adayla çıkacaktır.' diyen Bozkurt, adayın ön seçimle değil, ciddi bir kamuoyu yoklamasıyla belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.