whatsapp

Çiftlikte eşekler mikroçiple kayıt altına alındı

SİVİL TOPLUM 24.10.2020 - 10:03, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Çiftlikte eşekler mikroçiple kayıt altına alındı

Seydişehir eşek çiftliğindeki 21 tane eşeğin boynuna mikroçip takılarak kayıt altına alındı. Tarım ve Orman Bakanlığı ilçe müdürlükleri tarafından çiftliklerde beslenen ve üretim yapılan tek tırnaklı hayvanlar çiple kayıt altına alınmaya başlandı. Seydişehir Şifa Eşek sütü çiftliği sahibi Gülay Bilginer (45), çiftliğindeki 21 eşeğe çip taktırdığını söyledi. Konu ile ilgili açıklama yapan Bilginer: “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan bu çalışma çok güzel oldu. Kayıt altındaki hayvanlarımız kaybolmaları halinde boyunlarındaki çip sayesinde kolaylıkla bulunabilecek. Çip takılan eşeklerimiz veteriner tarafından düzenli kontrolleri de yapılabilecek. Ayrıca yaz döneminde ihtiyaçları olduğunda kullandıkları eşekleri kış döneminde doğaya bırakan insanlar var. Doğaya başıboş   bırakılan bu hayvanlar İç Anadolu Bölgesi'nde çetin kış şartlarında soğuktan donuyor ve aç kalarak ölüyorlar. Birde doğadan şehir merkezlerine inerken karayollarında aniden çıkıp birçok araç sahibinin kaza yapmasına sebep oluyorlar. Artık bu hayvanlar sahipsiz kalmayacak, onlarda birer canlı olarak korunacaklar” dedi.

Seydişehir eşek çiftliğindeki 21 tane eşeğin boynuna mikroçip takılarak kayıt altına alındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı ilçe müdürlükleri tarafından çiftliklerde beslenen ve üretim yapılan tek tırnaklı hayvanlar çiple kayıt altına alınmaya başlandı. Seydişehir Şifa Eşek sütü çiftliği sahibi Gülay Bilginer (45), çiftliğindeki 21 eşeğe çip taktırdığını söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bilginer: “Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan bu çalışma çok güzel oldu. Kayıt altındaki hayvanlarımız kaybolmaları halinde boyunlarındaki çip sayesinde kolaylıkla bulunabilecek. Çip takılan eşeklerimiz veteriner tarafından düzenli kontrolleri de yapılabilecek. Ayrıca yaz döneminde ihtiyaçları olduğunda kullandıkları eşekleri kış döneminde doğaya bırakan insanlar var. Doğaya başıboş   bırakılan bu hayvanlar İç Anadolu Bölgesi'nde çetin kış şartlarında soğuktan donuyor ve aç kalarak ölüyorlar. Birde doğadan şehir merkezlerine inerken karayollarında aniden çıkıp birçok araç sahibinin kaza yapmasına sebep oluyorlar. Artık bu hayvanlar sahipsiz kalmayacak, onlarda birer canlı olarak korunacaklar” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.