whatsapp

Çocuklar koleksiyonerliğe yönlendirmeli

SİVİL TOPLUM 14.05.2021 - 23:30, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Çocuklar koleksiyonerliğe yönlendirmeli

        Eğitimci Yazar Youtuber Araştırmacı Lütfi Şahin tarihi simgelerin ve kültür mirasının pullarda, paralarda ve eski eşyalarda saklı olduğunu belirtti. Birçok şehrimizde olan eski eserler ile ilgili müzelerin gençler tarafından pek ziyaret edilmediğini ve bu kültür miraslarımızın pek bilinmediğini dile getirdi.         Lütfi Şahin kendisinin pul koleksiyonunu 25 yıldır devam ettirdiğini ve gençlere örnek olmak istediğini söyledi. Pullar ile kültürümüze ait pek çok ögeyi görebildiğini söyleyen Şahin “ Flateli servisine üyeyim ve gençlere de üye olmalarını öneririm.” dedi.         Pul koleksiyonculuğunun önemli olduğunu belirten Şahin, gençlerimizin cep telefonunda kaybettikleri zamana üzüldüğünü ve bu zamanı güzel şeylere harcamalarının öneminden bahsetti.         Şahin pul koleksiyonun yanı sıra gençlere para koleksiyonu yapmalarını da önerdi. Hem kendi kültürümüzü hem de başka kültürleri yapacakları pul ve para koleksiyonu sayesinde tanıyabileceklerini belirtti.

        Eğitimci Yazar Youtuber Araştırmacı Lütfi Şahin tarihi simgelerin ve kültür mirasının pullarda, paralarda ve eski eşyalarda saklı olduğunu belirtti.

Birçok şehrimizde olan eski eserler ile ilgili müzelerin gençler tarafından pek ziyaret edilmediğini ve bu kültür miraslarımızın pek bilinmediğini dile getirdi.

        Lütfi Şahin kendisinin pul koleksiyonunu 25 yıldır devam ettirdiğini ve gençlere örnek olmak istediğini söyledi. Pullar ile kültürümüze ait pek çok ögeyi görebildiğini söyleyen Şahin “ Flateli servisine üyeyim ve gençlere de üye olmalarını öneririm.” dedi.

        Pul koleksiyonculuğunun önemli olduğunu belirten Şahin, gençlerimizin cep telefonunda kaybettikleri zamana üzüldüğünü ve bu zamanı güzel şeylere harcamalarının öneminden bahsetti.

        Şahin pul koleksiyonun yanı sıra gençlere para koleksiyonu yapmalarını da önerdi. Hem kendi kültürümüzü hem de başka kültürleri yapacakları pul ve para koleksiyonu sayesinde tanıyabileceklerini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.