whatsapp

Dağcılar Okluk Belinde Kamp Kurdu Kral Yolunda Yürüdü

SPOR 09.04.2018 - 13:00, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Dağcılar Okluk Belinde Kamp Kurdu Kral Yolunda Yürüdü

Seydişehir Dağcıları ve Konya Dağcılık, İzcilik ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Kulübü (KONDAK) üyesi 21 dağcı, Okluk Belinde kamp kurdu. Tarihi Via Sebaste (Kral Yolu) yürüyüşü gerçekleştirdi.
Akseki’ye bağlı Süleymaniye Mahallesi sınırlarında bulunan Okluk Belinde bir araya gelen dağcılar doğa harikası muhteşem güzelliği ve bitki çeşitliliği ile ilkbaharın getirdiği güzellikleri yaşamak için 2. Günlük kamp kurdular. Bölgenin dağcılık turizmi açısından verimli bir yer olduğunu belirten Seydişehir dağcıları ekip başı Ömer Şenarslan, giden gelmez dağları Değirmenlik yolundan eşek çukuruna indiklerini belirterek içeri kışladan Seydişehir’e geldiklerini söyledi. Şenarslan,"Konyalı dağcı arkadaşlarımızla muhteşem ve güzel bir etkinlik oldu. Giden gelmez dağları kanyonlarıyla birlikte dağcılık açısından muhteşem bir yer.  Anadolu topraklarında yaşamış pek çok medeniyetten birisi olan Roma mirası olan 2 bin 500 yıllık antik via sebaste kral yollarını keşfettik. Selçuklu döneminde de kullanılan bu yolun geçmiş tarih de İç Anadolu’yu Akdeniz'e bağladığı ve birçok kısmının halen orijinalliğini koruduğunu gördük. Amacımız buraları dünya dağcılarına tanıtmaktır.’’dedi.  
Seydişehir Dağcıları ve Konya Dağcılık, İzcilik ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Kulübü (KONDAK) üyesi 21 dağcı, Okluk Belinde kamp kurdu. Tarihi Via Sebaste (Kral Yolu) yürüyüşü gerçekleştirdi.

Akseki’ye bağlı Süleymaniye Mahallesi sınırlarında bulunan Okluk Belinde bir araya gelen dağcılar doğa harikası muhteşem güzelliği ve bitki çeşitliliği ile ilkbaharın getirdiği güzellikleri yaşamak için 2. Günlük kamp kurdular.

Bölgenin dağcılık turizmi açısından verimli bir yer olduğunu belirten Seydişehir dağcıları ekip başı Ömer Şenarslan, giden gelmez dağları Değirmenlik yolundan eşek çukuruna indiklerini belirterek içeri kışladan Seydişehir’e geldiklerini söyledi.

Şenarslan,"Konyalı dağcı arkadaşlarımızla muhteşem ve güzel bir etkinlik oldu. Giden gelmez dağları kanyonlarıyla birlikte dağcılık açısından muhteşem bir yer.  Anadolu topraklarında yaşamış pek çok medeniyetten birisi olan Roma mirası olan 2 bin 500 yıllık antik via sebaste kral yollarını keşfettik. Selçuklu döneminde de kullanılan bu yolun geçmiş tarih de İç Anadolu’yu Akdeniz'e bağladığı ve birçok kısmının halen orijinalliğini koruduğunu gördük. Amacımız buraları dünya dağcılarına tanıtmaktır.’’dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.