whatsapp

Dağcıların zorlu yürüyüşü

SPOR 18.01.2017 - 11:50, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Dağcıların zorlu yürüyüşü

Seydişehirli Dağcılar, Küpe Dağı sırtlarında bulunan kartal yuvasına yer yer 3 metreyi bulan kar kalınlığında zorlu doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.
Kulüp üyesi 5 dağcı sporcu, Gökçehüyük Mahallesinden başladıkları zorlu yürüyüşü Toros dağı yamaçlarındaki 1550 Rakımlı kartal yuvasına 4 kilometre yürüyüşle tamamladı. Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi bulduğu ormanlık alanda yürümekte oldukça zorlandıklarını ifade eden dağcı Ali Öz, yürüyüşün güzel geçtiğini belirtti. Bu türlü yürüyüşlere yaz kış devam ettiklerini kaydeden Öz,“Doğanın zor şartlarında insanın dayanma gücü, beden ve ruh sağlığı acısından güzel bir yürüyüş oldu” diye konuştu. Yürüyüşün sonunda sporcular bir dağ kulübesinde yanlarında getirdikleri yiyecekleri tüketirken ayrıca bir tabakta topladıkları kar üzerine pekmez dökerek kaybettikleri enerjilerini de geri kazandılar. 
Seydişehirli Dağcılar, Küpe Dağı sırtlarında bulunan kartal yuvasına yer yer 3 metreyi bulan kar kalınlığında zorlu doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Kulüp üyesi 5 dağcı sporcu, Gökçehüyük Mahallesinden başladıkları zorlu yürüyüşü Toros dağı yamaçlarındaki 1550 Rakımlı kartal yuvasına 4 kilometre yürüyüşle tamamladı.

Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi bulduğu ormanlık alanda yürümekte oldukça zorlandıklarını ifade eden dağcı Ali Öz, yürüyüşün güzel geçtiğini belirtti.

Bu türlü yürüyüşlere yaz kış devam ettiklerini kaydeden Öz,“Doğanın zor şartlarında insanın dayanma gücü, beden ve ruh sağlığı acısından güzel bir yürüyüş oldu” diye konuştu.

Yürüyüşün sonunda sporcular bir dağ kulübesinde yanlarında getirdikleri yiyecekleri tüketirken ayrıca bir tabakta topladıkları kar üzerine pekmez dökerek kaybettikleri enerjilerini de geri kazandılar. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.