whatsapp

Değirmenci mahallesinde 1 sokak karantinada

SAĞLIK 31.05.2020 - 00:23, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Değirmenci mahallesinde 1 sokak karantinada

Konya’nın Seydişehir ilçesinde yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahalledeki 152858 sokaktaki virüs çıkan vatandaşların evleri karantinaya alındı. İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan, Emniyet Müdürü kasım Özdemir, Değirmenci Mahallesi'nde Kovid-19 vakalarındaki artış ve hastalığın bulaşma riskinin yüksek olması nedeniyle bu sokağın İlçe Sağlık Kurulu kararıyla karantinaya alındığını belirtti. Söz konusu sokaklardaki vatandaşların kendi sağlıkları için evlerinden çıkmamaları ve alınan tedbirlere uymalarının zorunlu olduğu aktarıldı. Öte yandan edinilen bilgilere göre Seydişehir’deki vaka sayısı son birkaç günde 6 ya yükseldi öğrenildi.  Değirmenci mahallesinde vaka çıktığından beri Kaymakamlık ve emniyetin, sağlık ekiplerinin 24 saat esasına göre çalışıldığı belirtildi. İlçe emniyet müdürü ve ilçe kaymakamının her gün yapılan çalışmaları yerinde denetlendiği gözlemlenirken, mahallenin önde gelenleri ve muhtarıyla sürekli tedbirler konusunda istişarelerde bulunduğu vurgulandı. Mahalledeki pandemi ile mücadelede atılan her adımın il sağlık müdürlüğü halk sağlığı başkanlığı ve valilikle istişareler sonucunda gerçekleştiği dile getirildi. Mahallede test taramalarının devam ettiği dile getirilirken vaka sayısında artışların paniğe yol açmamasını her vakanın kontrol altında olduğu kaydedildi.

Konya’nın Seydişehir ilçesinde yeni tip korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir mahalledeki 152858 sokaktaki virüs çıkan vatandaşların evleri karantinaya alındı.

İlçe Kaymakamı Aydın Erdoğan, Emniyet Müdürü kasım Özdemir, Değirmenci Mahallesi'nde Kovid-19 vakalarındaki artış ve hastalığın bulaşma riskinin yüksek olması nedeniyle bu sokağın İlçe Sağlık Kurulu kararıyla karantinaya alındığını belirtti.

Söz konusu sokaklardaki vatandaşların kendi sağlıkları için evlerinden çıkmamaları ve alınan tedbirlere uymalarının zorunlu olduğu aktarıldı.

Öte yandan edinilen bilgilere göre Seydişehir’deki vaka sayısı son birkaç günde 6 ya yükseldi öğrenildi. 

Değirmenci mahallesinde vaka çıktığından beri Kaymakamlık ve emniyetin, sağlık ekiplerinin 24 saat esasına göre çalışıldığı belirtildi.

İlçe emniyet müdürü ve ilçe kaymakamının her gün yapılan çalışmaları yerinde denetlendiği gözlemlenirken, mahallenin önde gelenleri ve muhtarıyla sürekli tedbirler konusunda istişarelerde bulunduğu vurgulandı.

Mahalledeki pandemi ile mücadelede atılan her adımın il sağlık müdürlüğü halk sağlığı başkanlığı ve valilikle istişareler sonucunda gerçekleştiği dile getirildi.

Mahallede test taramalarının devam ettiği dile getirilirken vaka sayısında artışların paniğe yol açmamasını her vakanın kontrol altında olduğu kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.