whatsapp

Eğitimci Yazar Arslan'ın kitabı yayınlandı

EĞİTİM 11.10.2017 - 12:58, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Eğitimci Yazar Arslan'ın kitabı yayınlandı

Seydişehir Tarihine yeni bir kaynak “ Seydişehir Kazasında İlköğretim Kurumları'
İlçemiz Seyyid Harun Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ercan ARSLAN’ ın “Seydişehir Kazasında İlköğretim Kurumları 1876-1940” adlı kitabı genişletilmiş ikinci baskıyla yeniden yayınlandı.Seydişehir’in eğitim öğretim yönünü içeren ilk çalışma olan kitap; 1876-1940 yıllarını kapsayan dönemde Seydişehir kazasındaki ilköğretim kurumları, bu eğitim kurumlarının yapısal özellikleri, öğretmen, öğrenci, veli profilleri ile bunların benzeyen ve farklı yönleri, sergiledikleri değişimler, toplum içerisindeki işlevlerini konu edinmişti. Kitapla ilgili bilgi veren Ercan ARSLAN, “bu baskıda arşiv belgeleri ile zenginleştirilen araştırmamız Seydişehir’in eğitim hafızası niteliği taşıyor. Eserde Sadi Irmak, Ahmet Sakarya, Rüştü Ergen, Tayyar Erkoçak, Feriha Erkoçak, Hacer Mengi, Raşit Gökteke, Süleyman Tekeli, Tayyar Tükel ve eğitim alanında ilçemizde önde gelen, bahsedilen zaman dilimindeki diğer isimleri de ayrıntılarıyla bulmak mümkün. Ayrıca kentimizdeki gayri müslim ailelerin çocuklarının eğitim durumu ile alakalı detaylı bilgilere de yer verdik. Artin Garabet, Bedros Sayan bunlardan ilk akla gelen isimler.” Araştırmacı Tarih Öğretmeni Ercan Arslan okurlarla ve ilçe halkıyla Seydişehir Kahveland da 13 Ekim Cuma günü saat 19:00-23:00 arasında imza gününde bir araya gelecek. İmza gününe tüm halkımız davetlidir.
Seydişehir Tarihine yeni bir kaynak “ Seydişehir Kazasında İlköğretim Kurumları'

İlçemiz Seyyid Harun Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ercan ARSLAN’ ın “Seydişehir Kazasında İlköğretim Kurumları 1876-1940” adlı kitabı genişletilmiş ikinci baskıyla yeniden yayınlandı.Seydişehir’in eğitim öğretim yönünü içeren ilk çalışma olan kitap; 1876-1940 yıllarını kapsayan dönemde Seydişehir kazasındaki ilköğretim kurumları, bu eğitim kurumlarının yapısal özellikleri, öğretmen, öğrenci, veli profilleri ile bunların benzeyen ve farklı yönleri, sergiledikleri değişimler, toplum içerisindeki işlevlerini konu edinmişti.

Kitapla ilgili bilgi veren Ercan ARSLAN, “bu baskıda arşiv belgeleri ile zenginleştirilen araştırmamız Seydişehir’in eğitim hafızası niteliği taşıyor. Eserde Sadi Irmak, Ahmet Sakarya, Rüştü Ergen, Tayyar Erkoçak, Feriha Erkoçak, Hacer Mengi, Raşit Gökteke, Süleyman Tekeli, Tayyar Tükel ve eğitim alanında ilçemizde önde gelen, bahsedilen zaman dilimindeki diğer isimleri de ayrıntılarıyla bulmak mümkün. Ayrıca kentimizdeki gayri müslim ailelerin çocuklarının eğitim durumu ile alakalı detaylı bilgilere de yer verdik. Artin Garabet, Bedros Sayan bunlardan ilk akla gelen isimler.”

Araştırmacı Tarih Öğretmeni Ercan Arslan okurlarla ve ilçe halkıyla Seydişehir Kahveland da 13 Ekim Cuma günü saat 19:00-23:00 arasında imza gününde bir araya gelecek. İmza gününe tüm halkımız davetlidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.