whatsapp

El Bab’da yaralanan Uzman Çavuş taburcu oldu

ASAYİŞ 25.02.2017 - 10:31, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

El Bab’da yaralanan Uzman Çavuş taburcu oldu

Fırat Kalkanı harekâtında El Bab’ın ele geçirilmesine yönelik yürütülen operasyonlar sırasında, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının bulunduğu bir bina DEAŞ hedeflerine yönelik hava harekâtına katılan Rus savaş uçağı tarafından yanlışlıkla vurulmuştu.
Savaş uçağından yanlışlıkla atılan bombayla yaralanan Seydişehir’li Tank Uzman Çavuş Kadir Dede,  Kilis Devlet Hastanesindeki tedavisini ardından taburcu edilerek uçakla Konya’ya getirildi. Burada babası ve annesiyle görüşen uzman Çavuş Çerkezköy’de ikamet ettiği evine aynı uçakla döndü. Evli olan Dede’nin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Babası Devriş Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada oğluna kavuştuğu için mutlu olduğunu belirtti. Komutanları tarafından kendisine tanktan düştüğünü söylediklerini belirten Devriş Dede, " Oğlumun yaralanmasından sonra gerçek durumu öğrendik. Kilis’teki tedavisinin ardından Konya’ya getirildi oğlumu orada görüştüm. Oğlum bana tankın altına gizlenerek kurtulduğunu söyledi. Ayağından şarapnel parçalarıyla yaralanmış. İnşallah en kısa zamanda düzelir. Allah şehit ailelerine sabır versin, gazilerimize de şifa versin. Bir an önce Suriye'de savaşın ve terör olayların bitmesini istiyoruz.’’dedi.
Fırat Kalkanı harekâtında El Bab’ın ele geçirilmesine yönelik yürütülen operasyonlar sırasında, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının bulunduğu bir bina DEAŞ hedeflerine yönelik hava harekâtına katılan Rus savaş uçağı tarafından yanlışlıkla vurulmuştu.

Savaş uçağından yanlışlıkla atılan bombayla yaralanan Seydişehir’li Tank Uzman Çavuş Kadir Dede,  Kilis Devlet Hastanesindeki tedavisini ardından taburcu edilerek uçakla Konya’ya getirildi. Burada babası ve annesiyle görüşen uzman Çavuş Çerkezköy’de ikamet ettiği evine aynı uçakla döndü. Evli olan Dede’nin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Babası Devriş Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada oğluna kavuştuğu için mutlu olduğunu belirtti. Komutanları tarafından kendisine tanktan düştüğünü söylediklerini belirten Devriş Dede, " Oğlumun yaralanmasından sonra gerçek durumu öğrendik. Kilis’teki tedavisinin ardından Konya’ya getirildi oğlumu orada görüştüm. Oğlum bana tankın altına gizlenerek kurtulduğunu söyledi. Ayağından şarapnel parçalarıyla yaralanmış. İnşallah en kısa zamanda düzelir. Allah şehit ailelerine sabır versin, gazilerimize de şifa versin. Bir an önce Suriye'de savaşın ve terör olayların bitmesini istiyoruz.’’dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.