whatsapp

Emanet” adlı oyuna yoğun ilgi

KÜLTÜR - SANAT 14.11.2019 - 19:49, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Emanet” adlı oyuna yoğun ilgi

Eğitim-İş Beyşehir Temsilciliğinin Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri çerçevesinde Beyşehir’lilerle buluşturduğu, Hasat Tiyatrosu oyuncularının oynadığı “Emanet- Bir İnancın Destanı” adlı oyuna ilgi yoğundu.  Beyşehir Belediyesi Kültür Merkezindeki oyuna Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, yönetim kurulu, Beyşehir Belediyesi Kültür Müdürü Eyüp Yağcıoğlu, Eğitim-İş Beyşehir Temsilcisi Altan Ateş, yönetim kurulu üyeleri, Seydişehir Eğitim-İş Temsilcisi Ertan Özkaynak, yönetim kurulu, CHP Beyşehir İlçe Başkanı Rıdvan Şenyurt, Eğitim-Sen ve Türk- Eğitim-Sen yöneticileri, ADD Beyşehir ile Seydişehir yöneticileri, sendika üyeleri ve Beyşehir’liler katıldı.  Oyun öncesi konuşan Eğitim-İş Beyşehir Temsilcisi Altan Ateş, “Bugün Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81. yıldönümüdür. Minnet ve şükranla anıyoruz. Bu anlamlı günde Atatürk’ü anlatan oyunla sizleri buluşturmak istedik. Oyunumuza destek veren kaymakamlığımıza, salonu tahsis eden Beyşehir Belediyesine, kurumlara ve Atatürk sevdalısı sizlere teşekkür ediyorum” dedi. 81 Milyon, Atatürk’tür Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “Bugün Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 81. yıldönümünde özlemle ve minnetle anıyoruz. Ölümünün 81. yılında Atatürk yalnız değildir. 81 milyon Atatürk’tür. Türk Milleti olarak onun ve silah arkadaşlarının bizlere emaneti olan Cumhuriyetimiz ve kazanımlarını sonsuza kadar yaşatacağız. Oyuna katılıp destek verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. Hasan Özaşlamacı’nın yazdığı ve yönettiği, Mehmet Tokat, Doruk Şengezer, Sinem Akyüz,  Yeliz Kömürcü ve Nagihan Yıldız’ın oynadığı Emanet- Bir İnancın Destanı adlı oyun, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün herkes tarafından bilinen yönlerinden ziyade, bilinmeyen yönlerini anlatırken, Atatürk’ün yaşamının “özeti” olan bir hikâye, operacı Seza Kırgız’ın şarkıları eşliğinde konuyor sahneye. 1917-1938 yılları arası Mustafa Kemal’i Atatürk yapan bir yaşanmışlığın, kavganın hikâyesini ele alıyor. Başarılı bir oyun sergileyen Hasat Tiyatrosu oyuncuları, ayakta alkışlandı.

Eğitim-İş Beyşehir Temsilciliğinin Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri çerçevesinde Beyşehir’lilerle buluşturduğu, Hasat Tiyatrosu oyuncularının oynadığı “Emanet- Bir İnancın Destanı” adlı oyuna ilgi yoğundu. 

Beyşehir Belediyesi Kültür Merkezindeki oyuna Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, yönetim kurulu, Beyşehir Belediyesi Kültür Müdürü Eyüp Yağcıoğlu, Eğitim-İş Beyşehir Temsilcisi Altan Ateş, yönetim kurulu üyeleri, Seydişehir Eğitim-İş Temsilcisi Ertan Özkaynak, yönetim kurulu, CHP Beyşehir İlçe Başkanı Rıdvan Şenyurt, Eğitim-Sen ve Türk- Eğitim-Sen yöneticileri, ADD Beyşehir ile Seydişehir yöneticileri, sendika üyeleri ve Beyşehir’liler katıldı. 

Oyun öncesi konuşan Eğitim-İş Beyşehir Temsilcisi Altan Ateş, “Bugün Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81. yıldönümüdür. Minnet ve şükranla anıyoruz. Bu anlamlı günde Atatürk’ü anlatan oyunla sizleri buluşturmak istedik. Oyunumuza destek veren kaymakamlığımıza, salonu tahsis eden Beyşehir Belediyesine, kurumlara ve Atatürk sevdalısı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

81 Milyon, Atatürk’tür

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, “Bugün Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 81. yıldönümünde özlemle ve minnetle anıyoruz. Ölümünün 81. yılında Atatürk yalnız değildir. 81 milyon Atatürk’tür. Türk Milleti olarak onun ve silah arkadaşlarının bizlere emaneti olan Cumhuriyetimiz ve kazanımlarını sonsuza kadar yaşatacağız. Oyuna katılıp destek verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hasan Özaşlamacı’nın yazdığı ve yönettiği, Mehmet Tokat, Doruk Şengezer, Sinem Akyüz,  Yeliz Kömürcü ve Nagihan Yıldız’ın oynadığı Emanet- Bir İnancın Destanı adlı oyun, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün herkes tarafından bilinen yönlerinden ziyade, bilinmeyen yönlerini anlatırken, Atatürk’ün yaşamının “özeti” olan bir hikâye, operacı Seza Kırgız’ın şarkıları eşliğinde konuyor sahneye. 1917-1938 yılları arası Mustafa Kemal’i Atatürk yapan bir yaşanmışlığın, kavganın hikâyesini ele alıyor.

Başarılı bir oyun sergileyen Hasat Tiyatrosu oyuncuları, ayakta alkışlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.