whatsapp

Emekli ikramiyesi zamlanmayacak mı?

SİVİL TOPLUM 30.05.2019 - 00:57, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Emekli ikramiyesi zamlanmayacak mı?

Geçen yıl başlayan ramazan ve kurban bayramlarında emeklilere ödenen ikramiyenin enflasyon oranında zamlanıp zamlanmayacağı sorusu boşlukta kaldı. Enflasyonu iyimser bir yaklaşımla yüzde 15 olarak hesaplasak, emeklilere ödenen 1000 lira,150 lira değer kaybıyla 850 liraya düşmüş durumda. Emeklilere ödenen ikramiye, eğer aynı miktarda kalırsa, her yıl ortalama 150 lira civarında değer kaybetmiş olacak. Örneğin beş yıl sonra, reel değer olarak, 250 liraya düşecek. Sayın hükümet yetkilileri bu konuya bir açıklık getirilmelidir. Soru şudur: İkramiyeler hep bin lira olarak mı kalacak, yoksa her yıl enflasyon oranında zamlanacak mı? Eğer zamlanmazsa, beş yıl içinde ikramiyeler sembolik bir değere dönüşecek.

Geçen yıl başlayan ramazan ve kurban bayramlarında emeklilere ödenen ikramiyenin enflasyon oranında zamlanıp zamlanmayacağı sorusu boşlukta kaldı.

Enflasyonu iyimser bir yaklaşımla yüzde 15 olarak hesaplasak, emeklilere ödenen 1000 lira,150 lira değer kaybıyla 850 liraya düşmüş durumda.

Emeklilere ödenen ikramiye, eğer aynı miktarda kalırsa, her yıl ortalama 150 lira civarında değer kaybetmiş olacak.

Örneğin beş yıl sonra, reel değer olarak, 250 liraya düşecek.

Sayın hükümet yetkilileri bu konuya bir açıklık getirilmelidir.

Soru şudur:

İkramiyeler hep bin lira olarak mı kalacak, yoksa her yıl enflasyon oranında zamlanacak mı?

Eğer zamlanmazsa, beş yıl içinde ikramiyeler sembolik bir değere dönüşecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.