whatsapp

Emniyet müdürlüğünden çakmak gazı uyarısı

ASAYİŞ 06.10.2018 - 00:54, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Emniyet müdürlüğünden çakmak gazı uyarısı

Çocuklara çakmak ve çakmak gazı satışı yapan iş yerlerine İlçe Emniyet Müdürlüğü sıkı denetim yapacak. Çocukların soluması ve koklaması durumunda sağlığına zarar verecek, çakmak gazlarının 18 yaşını doldurmamış çocuklara satılması İç İşleri Bakanlığının 13.09.2018 tarih ve 20188/2050 sayılı kararıyla yasaklanmıştı. İçişleri Bakanlığının çocuklara çakmak ve çakmak gazı satışının yasaklanmasına dair kararın resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini bildiren ilçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir: ‘’ Bu karar ilimiz sınırları içinde 18 yaşını doldurmamış çocuklara Çakmak ve çakmak gazı satışı hususlarını kapsamaktadır. Bu karara uymayanlar hakkında fiili ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde, idari para cezası uygulanacaktır.’’ dedi. İlçe Emniyet Müdürü ÖZDEMİR İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan kararın işyerlerinin (dükkan, seyyar, satıcı vb.)uyması için, ilçe emniyeti olarak titizlik göstereceklerini, gece gündüz demeden denetimlerini sürdüreceklerini belirtti. Yasanın çıkarılma amacının çocukların soluması ve koklaması durumunda bağımlılık yapan, zihinsel, fiziksel ve psikolojik gelişmelerini olumsuz yönde etkileyen ve devam edilmesi halinde ölümle sonuçlanan insan sağlığına zararlı çakmak gazının zararlarından korunmak ve çocukların çakmak ve çakmak gazı erişimini ve işyerlerinin bu maddeleri çocuklara satmasını engellemek amacını taşıdığı bildirildi.

Çocuklara çakmak ve çakmak gazı satışı yapan iş yerlerine İlçe Emniyet Müdürlüğü sıkı denetim yapacak.

Çocukların soluması ve koklaması durumunda sağlığına zarar verecek, çakmak gazlarının 18 yaşını doldurmamış çocuklara satılması İç İşleri Bakanlığının 13.09.2018 tarih ve 20188/2050 sayılı kararıyla yasaklanmıştı.

İçişleri Bakanlığının çocuklara çakmak ve çakmak gazı satışının yasaklanmasına dair kararın resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini bildiren ilçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir: ‘’ Bu karar ilimiz sınırları içinde 18 yaşını doldurmamış çocuklara Çakmak ve çakmak gazı satışı hususlarını kapsamaktadır. Bu karara uymayanlar hakkında fiili ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde, idari para cezası uygulanacaktır.’’ dedi.

İlçe Emniyet Müdürü ÖZDEMİR İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan kararın işyerlerinin (dükkan, seyyar, satıcı vb.)uyması için, ilçe emniyeti olarak titizlik göstereceklerini, gece gündüz demeden denetimlerini sürdüreceklerini belirtti.

Yasanın çıkarılma amacının çocukların soluması ve koklaması durumunda bağımlılık yapan, zihinsel, fiziksel ve psikolojik gelişmelerini olumsuz yönde etkileyen ve devam edilmesi halinde ölümle sonuçlanan insan sağlığına zararlı çakmak gazının zararlarından korunmak ve çocukların çakmak ve çakmak gazı erişimini ve işyerlerinin bu maddeleri çocuklara satmasını engellemek amacını taşıdığı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.