whatsapp

En uzun dönem okul müdürü Mualla Kasap

İZ BIRAKANLAR 08.04.2021 - 00:55, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

En uzun dönem okul müdürü Mualla Kasap

Nostalji haberimizde eski ismiyle akşam kız sanat okulu öğretmeni ve müdürü merhum Mualla Kasap hocamızı hatırlıyoruz.
En uzun dönem görev yapan Seydişehir Akşam kız sanat okulu kurucusu ( bugünkü ismi Kız Meslek Lisesi eski Müdürü Mualla Kasap. 1950 yılında öğretmenliğe başladı. 1968 yılında Akşam kız sanat okulun açılmasını sağladı. Nakış ve dikiş branşıyla 97 öğrenciye eğitim öğretime başladı. 2 öğretmen, 1 memur, 1 de hizmetli kadrosu vardı. 1979 yılına kadar müdürlüğünü yaptı. Aynı yıl emekli oldu. Akşam kız sanat okulu Müdürlüğü görevi süresince öğretmenlerin ve öğrencilerinin ilçe halkının saygısını kazanmış, kibarlığı ve çalışkanlığıyla hatırlanan, sanat üzerine birçok eseri ve sergisi olan bir eğitimciydi. Mahmut Esat Ortaokulu matematik öğretmenlerinden merhum Abdullah Kasap ile evliydi. 12 Eylül 2014 yılında 86 yaşında vefat etti. Seydişehir Nostalji  2006 yılında Kız Meslek Lisesi sergi açılışınnın onur konuuklarıydı.  
Nostalji haberimizde eski ismiyle akşam kız sanat okulu öğretmeni ve müdürü merhum Mualla Kasap hocamızı hatırlıyoruz.

En uzun dönem görev yapan Seydişehir Akşam kız sanat okulu kurucusu ( bugünkü ismi Kız Meslek Lisesi eski Müdürü Mualla Kasap. 1950 yılında öğretmenliğe başladı. 1968 yılında Akşam kız sanat okulun açılmasını sağladı. Nakış ve dikiş branşıyla 97 öğrenciye eğitim öğretime başladı. 2 öğretmen, 1 memur, 1 de hizmetli kadrosu vardı. 1979 yılına kadar müdürlüğünü yaptı. Aynı yıl emekli oldu.

Akşam kız sanat okulu Müdürlüğü görevi süresince öğretmenlerin ve öğrencilerinin ilçe halkının saygısını kazanmış, kibarlığı ve çalışkanlığıyla hatırlanan, sanat üzerine birçok eseri ve sergisi olan bir eğitimciydi. Mahmut Esat Ortaokulu matematik öğretmenlerinden merhum Abdullah Kasap ile evliydi.

12 Eylül 2014 yılında 86 yaşında vefat etti.

Seydişehir Nostalji 

2006 yılında Kız Meslek Lisesi sergi açılışınnın onur konuuklarıydı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.