whatsapp

Engelliler atık malzemeleri sanata dönüştürüyor

KÜLTÜR - SANAT 21.12.2019 - 03:22, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Engelliler atık malzemeleri sanata dönüştürüyor

Konya’nın Seydişehir ilçesinde Halk Eğitim Merkezinin açtığı kursta "Sıfır Atık Projesi" kapsamında engelli öğrenciler, elektrik vb. gibi atık malzemelerini tablo ve masal evlere dönüştürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hayata geçirilen proje kapsamında Ümit çocukları derneğinde kurs gören engelli çocuklar atık malzemeler ekonomiye kazandırıyor. Bu sayede aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Kurs Öğretmeni Derya Doğan, yaptığı açıklamada, son dönemde açılan kurslarda çevre bilincinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapıldığını hatırlattı. Dernek atölyesinde sıfır atıklar tekrar işlenerek kullanıma dönük çeşitli ürünler elde ettiklerini kaydeden Derya Doğan, ‘’Hafif zihinsel engelli öğrencilerin doğadan, herhangi bir işletmeden veya evden getirdikleri atık cam mamulleri, elektrik malzemelerini hediyelik eşyaya dönüştürüyorlar. Bu çalışmalar çocukların gelişimlerine de katkı sağlıyor. Şimdi bu çocukların normal insanlardan hiçbir farkları yoktur. Proje başladığı günden bu yana çevreye daha duyarlı gençler yetiştiriyoruz. Sıfır atık eşyalardan sanat üreterek parada kazanıyorlar’’ dedi.

Konya’nın Seydişehir ilçesinde Halk Eğitim Merkezinin açtığı kursta "Sıfır Atık Projesi" kapsamında engelli öğrenciler, elektrik vb. gibi atık malzemelerini tablo ve masal evlere dönüştürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hayata geçirilen proje kapsamında Ümit çocukları derneğinde kurs gören engelli çocuklar atık malzemeler ekonomiye kazandırıyor. Bu sayede aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

Kurs Öğretmeni Derya Doğan, yaptığı açıklamada, son dönemde açılan kurslarda çevre bilincinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapıldığını hatırlattı.

Dernek atölyesinde sıfır atıklar tekrar işlenerek kullanıma dönük çeşitli ürünler elde ettiklerini kaydeden Derya Doğan, ‘’Hafif zihinsel engelli öğrencilerin doğadan, herhangi bir işletmeden veya evden getirdikleri atık cam mamulleri, elektrik malzemelerini hediyelik eşyaya dönüştürüyorlar. Bu çalışmalar çocukların gelişimlerine de katkı sağlıyor. Şimdi bu çocukların normal insanlardan hiçbir farkları yoktur. Proje başladığı günden bu yana çevreye daha duyarlı gençler yetiştiriyoruz. Sıfır atık eşyalardan sanat üreterek parada kazanıyorlar’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.