whatsapp

Engelliler üretiyor, doğa kazanıyor

SİVİL TOPLUM 03.12.2020 - 13:37, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Engelliler üretiyor, doğa kazanıyor

Görüntülü haber..
Seydişehir Ümit Çocukları Derneği öncülüğünde, Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle başlatılan “Engelli Üretiyor Doğa Kazanıyor” Projesi’yle hem doğayı koruyorlar hem de istihdam yaratıyorlar. HEM Usta öğreticisi Derya Doğan,  “Engelli Üretiyor Doğa Kazanıyor” Projesi kapsamında, engelliler tarafından geri dönüşüm maddelerinden üretilen eşyaların sanata dönüştürüldüğünü söyledi. Ümit Çocukları engelliler derneğinde 18 yıldır sanat çalışmalarıyla üretimde engellerin aşıldığını belirten Doğan,  “Meslek sahibi olmak ve çalışabiliyor olmak engelliler için büyük önem taşır. Meslek sahibi bir engelli hem ürettiğini tüketir hem de toplumda saygın bir yer edinir, böylece ‘engelli eşittir acınacak insan’ algısını yıkmış olur. Bu projeyle engelli istihdamı ve toplumsal bilinçlenme açısından önemli bir faaliyettir.” diye konuştu. 18 yıl önce açtıkları dernekle engellerin sorunlarının çözümü için çalıştıklarını ifade eden Dernek Başkanı Münevver Yalçınkaya, ‘’ Engelleri kaldırmak adına açtığım dernek ilçemizde yaklaşık 1250 engelli vatandaşımıza hizmet götürüyor. Onları sağlıklı yaşamlarına kavuşturmak için uğraşıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla evde bağlı kalmamaları için bugüne kadar iş adamlarımız ve hayırseverlerimiz yardımlarıyla akülü araba desteklerinde bulunuyoruz. Her şeyden önce engellinin bir biçimde toplumdan soyutlanmasını önlemekte, diğer bir deyişle, engelliyi sosyal ve psikolojik olarak tedavi edici etkileşim etkinlikleri yapıyoruz. Derneğimizde açtığımız kurslarla engelli kardeşlerimizin evden çıkma sosyal hayata karışmasını diğer yandan da sanat öğrenerek aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Bu sayede iş imkânı yaratıyorlar.  Bu düşüncelerle; engellilerimizin yaşama alanı, eğitim ve istihdam gibi sorunlarının çözüme daha hızlı kavuştuğu, toplumun bir parçası olarak dikkate alındığı, sadece bir gün anılmakla kalmayıp, her alanda fırsat tanındığı günleri görmek dileğiyle, ‘’3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü’’ kutluyor, sağlıklı günlerde beraber olmayı diliyoruz.’’ dedi.
Görüntülü haber..

Seydişehir Ümit Çocukları Derneği öncülüğünde, Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle başlatılan “Engelli Üretiyor Doğa Kazanıyor” Projesi’yle hem doğayı koruyorlar hem de istihdam yaratıyorlar.

HEM Usta öğreticisi Derya Doğan,  “Engelli Üretiyor Doğa Kazanıyor” Projesi kapsamında, engelliler tarafından geri dönüşüm maddelerinden üretilen eşyaların sanata dönüştürüldüğünü söyledi.

Ümit Çocukları engelliler derneğinde 18 yıldır sanat çalışmalarıyla üretimde engellerin aşıldığını belirten Doğan,  “Meslek sahibi olmak ve çalışabiliyor olmak engelliler için büyük önem taşır. Meslek sahibi bir engelli hem ürettiğini tüketir hem de toplumda saygın bir yer edinir, böylece ‘engelli eşittir acınacak insan’ algısını yıkmış olur. Bu projeyle engelli istihdamı ve toplumsal bilinçlenme açısından önemli bir faaliyettir.” diye konuştu.

18 yıl önce açtıkları dernekle engellerin sorunlarının çözümü için çalıştıklarını ifade eden Dernek Başkanı Münevver Yalçınkaya, ‘’ Engelleri kaldırmak adına açtığım dernek ilçemizde yaklaşık 1250 engelli vatandaşımıza hizmet götürüyor. Onları sağlıklı yaşamlarına kavuşturmak için uğraşıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla evde bağlı kalmamaları için bugüne kadar iş adamlarımız ve hayırseverlerimiz yardımlarıyla akülü araba desteklerinde bulunuyoruz. Her şeyden önce engellinin bir biçimde toplumdan soyutlanmasını önlemekte, diğer bir deyişle, engelliyi sosyal ve psikolojik olarak tedavi edici etkileşim etkinlikleri yapıyoruz. Derneğimizde açtığımız kurslarla engelli kardeşlerimizin evden çıkma sosyal hayata karışmasını diğer yandan da sanat öğrenerek aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Bu sayede iş imkânı yaratıyorlar.  Bu düşüncelerle; engellilerimizin yaşama alanı, eğitim ve istihdam gibi sorunlarının çözüme daha hızlı kavuştuğu, toplumun bir parçası olarak dikkate alındığı, sadece bir gün anılmakla kalmayıp, her alanda fırsat tanındığı günleri görmek dileğiyle, ‘’3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü’’ kutluyor, sağlıklı günlerde beraber olmayı diliyoruz.’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.