whatsapp

Enstrümanlar yurdun dört bir tarafına ulaşıyor

BELEDİYE 05.11.2020 - 11:54, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Enstrümanlar yurdun dört bir tarafına ulaşıyor

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal,  kendi tasarımı ve kendi imalatı olarak elektrogitar, gitar, bağlama, ud, elektro ud gibi enstrümanları Türkiye’nin birçok bölgesine pazarlayan Bayram Bölek’i işyerinde ziyaret etti. Başkan Tutal, “ilçemizde ince işçilikle, zariflikle enstrüman imalatı yapılması ve bu göz nuru ürünlerin ülkemizin birçok noktasına ulaştırılması bizleri çok mutlu etmektedir. Müzik aletlerinin imalatı, hassas bir çalışmanın olmasının yanında, daha çok özen gerektiren, A’dan Z’ye yetenek işi olan bir imalat sürecidir. Bu alanda kendini ispatlamış, ilçemizde bugün ud, gitar, bağlama gibi birçok enstrümanı imal eden Bayram Bölek kardeşimizi tebrik ediyoruz.’’ dedi. Usta Bayram Bölek, şu ifadelere yer verdi, “Bugün üzerinde çalıştığımız ud, elektro ud, gitar, elektrogitar, bağlama gibi enstrümanları, ince ve zarif bir işçilikle imal etmeye devam ediyoruz. Ağacı yaprak halinde eğerek birleştiriyoruz ve ince işçilikle ritimlerini ayarlıyoruz, enstrümanı hazır hale getiriyoruz. Bağlamayı gürgen ağacından, diğer enstrümanları da egzotik ağaçlardan imal ediyoruz. Bazı çalışmalarımızda Artvin’den getirdiğimiz ağaçları da kullanıyoruz. Seydişehir’de sıfırdan tasarlayarak imal ettiğimiz ürünlerimizi, Türkiye’nin farklı bölgelerine ulaştırmaya devam ediyoruz. Özel siparişlerin yanında internet üzerinden siparişler de alıyoruz. Bu ürünlerimizi üretirken kendimiz tasarlıyoruz ve imal ediyoruz. Kendi tasarımımız ve üst kalitede ürettiğimiz bir ürün olan elektrogitar çalışmamızı tamamlamak üzereyiz, kalıplarını kendimiz oluşturduk. Bu ürünümüzün şu anda muadili bulunmamaktadır. Böylesi ender çalışmalara da imza atıyoruz.” dedi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal,  kendi tasarımı ve kendi imalatı olarak elektrogitar, gitar, bağlama, ud, elektro ud gibi enstrümanları Türkiye’nin birçok bölgesine pazarlayan Bayram Bölek’i işyerinde ziyaret etti.

Başkan Tutal, “ilçemizde ince işçilikle, zariflikle enstrüman imalatı yapılması ve bu göz nuru ürünlerin ülkemizin birçok noktasına ulaştırılması bizleri çok mutlu etmektedir. Müzik aletlerinin imalatı, hassas bir çalışmanın olmasının yanında, daha çok özen gerektiren, A’dan Z’ye yetenek işi olan bir imalat sürecidir. Bu alanda kendini ispatlamış, ilçemizde bugün ud, gitar, bağlama gibi birçok enstrümanı imal eden Bayram Bölek kardeşimizi tebrik ediyoruz.’’ dedi.

Usta Bayram Bölek, şu ifadelere yer verdi, “Bugün üzerinde çalıştığımız ud, elektro ud, gitar, elektrogitar, bağlama gibi enstrümanları, ince ve zarif bir işçilikle imal etmeye devam ediyoruz. Ağacı yaprak halinde eğerek birleştiriyoruz ve ince işçilikle ritimlerini ayarlıyoruz, enstrümanı hazır hale getiriyoruz. Bağlamayı gürgen ağacından, diğer enstrümanları da egzotik ağaçlardan imal ediyoruz. Bazı çalışmalarımızda Artvin’den getirdiğimiz ağaçları da kullanıyoruz. Seydişehir’de sıfırdan tasarlayarak imal ettiğimiz ürünlerimizi, Türkiye’nin farklı bölgelerine ulaştırmaya devam ediyoruz. Özel siparişlerin yanında internet üzerinden siparişler de alıyoruz. Bu ürünlerimizi üretirken kendimiz tasarlıyoruz ve imal ediyoruz. Kendi tasarımımız ve üst kalitede ürettiğimiz bir ürün olan elektrogitar çalışmamızı tamamlamak üzereyiz, kalıplarını kendimiz oluşturduk. Bu ürünümüzün şu anda muadili bulunmamaktadır. Böylesi ender çalışmalara da imza atıyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.