whatsapp

Esnaf odasından poşet açıklaması

SİVİL TOPLUM 04.01.2019 - 12:27, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Esnaf odasından poşet açıklaması

Seydişehir esnaf ve sanatkârlar odası başkanı İbrahim Aypar, poşetlerin ücretlendirme ile ilgili açıklama yaptı Plastik poşetlerin ücretli olarak satışı ile ilgili Kanun Maddesi 01.01.2019 salı gününden itibaren uygulamaya geçti. Yalnız ekmek, manav ve şarküteri reyonlarında satılan gıdaların hijyenini sağlamak için kullanılan çift kat kalınlığı 15 mikron ve altında olan 50x35cm ebadından küçük, hışır poşet diye adlandırdığımız atlet ve naylon torba olarak kullanılan poşetler kapsam dışında ücretsizdir. Lakin kasalarda, alışveriş sonrası tüm alışveriş poşetlerini toplu olarak bir büyük boy, markalı ve markasız 15 mikron ve üzerindeki poşete koyan müşterilere 25 krş. karşılığında poşet verilecektir.

Seydişehir esnaf ve sanatkârlar odası başkanı İbrahim Aypar, poşetlerin ücretlendirme ile ilgili açıklama yaptı

Plastik poşetlerin ücretli olarak satışı ile ilgili Kanun Maddesi 01.01.2019 salı gününden itibaren uygulamaya geçti. Yalnız ekmek, manav ve şarküteri reyonlarında satılan gıdaların hijyenini sağlamak için kullanılan çift kat kalınlığı 15 mikron ve altında olan 50x35cm ebadından küçük, hışır poşet diye adlandırdığımız atlet ve naylon torba olarak kullanılan poşetler kapsam dışında ücretsizdir. Lakin kasalarda, alışveriş sonrası tüm alışveriş poşetlerini toplu olarak bir büyük boy, markalı ve markasız 15 mikron ve üzerindeki poşete koyan müşterilere 25 krş. karşılığında poşet verilecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.